Τα σωματεία στίβου επαναλειτουργούν στην πλειοψηφία τους από 1η ή από 13 Σεπτεμβρίου και φυσικά κυρίαρχο θέμα είναι οι επιπτώσεις και οι τρέχουσες συνθήκες που διαμορφώνει η κατάσταση με τον covid και βάσει αυτών υπάρχουν ξανά ανάλογα μέτρα.

Γενικά για τις προπονήσεις δεν απαιτείται ακόμα τεστ covid, παρά μόνο για τις Ακαδημίες (ανά δύο εβδομάδες self test στην αθλητική εγκατάσταση παρουσία υπεύθυνου).
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για προπονητές και εργαζόμενους.

Ωστόσο σε κάθε περίπτωση αναμένονται πιο συγκεκριμένες οδηγίες και κανονισμοί που θα ισχύουν από 13 Σεπτεμβρίου (που θα ανοίξουν και τα Σχολεία)
Μια αρχική γενική ανακοίνωση ήταν ότι θα επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες καθώς και στους ανεμβολίαστους που έχουν κάνει rapid test έως 48 ώρες πριν – φυσικά θα υπάρχουν και διαφοροποιήσεις για ενήλικες, για έως 17 ετών και για κάτω των 12 ετών.

Όπου χρειάζεται προληπτικός έλεγχο με τεστ αντιγόνου για covid19 (PCR, rapid, self test), για αγώνες ή προπονήσεις, εξαιρούνται όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Η χωρητικότητα για στάδια στίβου ορίζεται σε 150 άτομα κατ’ ανώτατο όριο (εντός του σταδίου)

Γενική άθληση

Στις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις ατομικών αθλημάτων, η χρήση γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε ομάδες έως 6 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή ή οικογένειες (συζύγους/συμβιούντες και τέκνα) και για την άθληση των αθλούμενων δεν απαιτείται η διενέργεια προληπτικού ελέγχου COVID-19.

Σωματειακός αθλητισμός

Τα σωματεία θα πρέπει να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVID-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην αντίστοιχη Ομοσπονδία με στοιχεία επικοινωνίας και να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στην αθλητική εγκατάσταση με τα ωράρια προπόνησης.

Προπονήσεις:

(με αθλητικό δελτίο)

Δεν προβλέπεται τακτικός έλεγχος για αθλήματα χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας σε ανοικτό χώρο, μεταξύ τους ο στίβος (παρότι το ΦΕΚ αναφέρει ότι αθλούμενοι που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, υποχρεούνται σε διεξαγωγή προληπτικού ελέγχου αντιγόνου για κορωνοϊό COVID-19, PCR ή rapid test, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα)

-> Προπονητικό πρωτόκολλο

Ειδικά όμως για την πρώτη εβδομάδα επανέναρξης των προπονήσεων για την νέα αγωνιστική περίοδο (μετά την περίοδο των θερινών διακοπών), οι αθλητές/τριες και το τεχνικό προσωπικό, όλων των αθλημάτων (ατομικών και ομαδικών), ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (με πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ), θα πρέπει να υποβληθούν στον πρώτο προληπτικό έλεγχο για covid19, με σύμφωνα με το testing ανά ηλικιακή κατηγορία – ακόμη και για τους αθλητές/τριες, τεχνικό προσωπικό των αθλημάτων του χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας.

Δεν αναφέρεται κάτι πιο συγκεκριμένο για προπονητές/ εργαζόμενους

(Για εκπαιδευτικούς ισχύει διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/της με φυσική παρουσία)

Αγώνες:

Αθλητές έως και 17 ετών : PCR ή rapid test 48h ή self test παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα
Αθλητές 18 ετών και άνω : PCR ή rapid test 48h
(εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης)

Σημείωση: Η υποχρέωση υποβολής σε προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για κορωνοϊό COVID-19 υφίσταται και για τους προπονητές σωματείων.

Θεατές:

Δεν αναφέρεται κάτι για παρουσία θεατών σε προπονήσεις

Επιτρέπονται σε αγώνες θεατές σε πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας.

Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως και 17 ετών. Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως και 17 ετών προσκομίζουν PCR test εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα. Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self-test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Ακαδημίες

(Παιδιά όλων των ηλικιών που δεν έχουν αθλητικό δελτίο)

Επιτρέπεται η λειτουργία ακαδημιών για όλες τις ηλικίες παιδιών (ανήλικοι αθλούμενοι, δηλαδή χωρίς δελτίο αθλητή) σε γκρουπ έως 10 παιδιών.

Μικρά, σταθερά γκρουπ έως 10 παιδιών με έναν προπονητή τα οποία παραμένουν σταθερά και δεν αλλάζουν σύνθεση, ούτε έρχεται σε επαφή το ένα γκρουπ με το άλλο.

1 self test να διενεργείται στην αθλητική εγκατάσταση κάθε 15 μέρες παρουσία του υπεύθυνου covid (παρότι στις υπάρχουσες ειδικές οδηγίες αναφέρεται ως σύσταση)

-> Οδηγίες Ακαδημιών

Εκτός Σταδίου

Προπονήσεις:

Τα προπονητικά γκρουπ να μην υπερβαίνουν τα 7 άτομα, τηρώντας αποστάσεις τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των αθλητών/αθλούμενων.

Αγώνες:

Ενήλικες αθλούμενοι (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών
Ανήλικοι αθλούμενοι (κάτω των 18 ετών) : self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων αθλούμενων 300 άτομα, ανά block εκκίνησης έως 50 άτομα. Τμηματικές εκκινήσεις των block με χρονική απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε κάθε block, αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων 2μ προς κάθε κατεύθυνση

Γενικά υπάρχει ειδικό αγωνιστικό πρωτόκολλο που εγκρίνεται για κάθε αγώνα.


-> Διευκρινιστικές οδηγίες ΓΓΑ για την άθληση στο σύνολο της Επικράτειας

-> Ηλ.εφαρμογή “Covid Free GR” για έλεγχο πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων

-> Πληροφορίες & Οδηγίες για Covid19

Προηγούμενο άρθροΣειρά παίρνει το Παρίσι για το D.L.
Επόμενο άρθροParis: Duplantis και Thompson επέστρεψαν στις νίκες – Ξεχώρισε η Niyonsaba

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ