Η υπόθεσή του προκάλεσε νέο σκάνδαλο ντόπινγκ στην καρδιά του καλοκαιριού και της αγωνιστικής δραστηριότητας του στίβου. Τώρα ήρθαν στον φως της δημοσιότητας και τα χειρότερα για τον Τyson Gay, αφού προκύπτει πως η ουσία στην οποία βρέθηκε θετικός δεν ήταν κάποια από τις «ελαφριές»- όσο μπορεί να ειπωθεί αυτό για το ντόπινγκ- αλλά ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, το οποίο επικαλείται την επιστολή της αμερικανικής υπηρεσίας αντιντόπινγκ (USADA), προς τον Αμερικανό σπρίντερ. Ως τώρα δεν είχε γίνει γνωστό ποιο ήταν το ακριβές αποτέλεσμα του δείγματος του Gay από τα τράιαλς των ΗΠΑ τον Ιούνιο, το οποίο τον καταδίκασε.

Σύμφωνα λοιπόν με τη συγκεκριμένη επιστολή, «στο δείγμα βρέθηκαν ίχνη που συνάδουν με τη χρήση εξωγενούς στεροειδούς». Σύμφωνα με τον κώδικα της WADA, η καθορισμένη ποινή για αυτή την κατηγορία ουσιών είναι αποκλεισμός δύο ετών. Η επιστολή αναφέρει πως η ανάλυση προέκυψε από το τεστ που είναι γνωστό ως IRMS, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό τεστοστερόνης ή των «συγγενών» ουσιών.

Η USADA αρνήθηκε να σχολιάσει για το αν ο Gay βρέθηκε θετικός σε στεροειδές, αλλά ήδη από τις 27 Ιουλίου είχε επιβεβαιώσει πως ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 είχε βρεθεί θετικός σε τουλάχιστον δύο ελέγχους.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται και ο Gay έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να γίνει η ακροαματική διαδικασία. Σύμφωνα με το BBC, φαίνεται πως ο Αμερικανός συνεργάζεται ήδη με τις αρχές δίνοντας πληροφορίες για το πώς προέκυψε το θετικό του δείγμα, σε μία προσπάθεια να μειώσει την ποινή του.

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμιοι κυρίαρχοι, μπελάδες και διαμάντια-πραγματικά- στη Στοκχόλμη
Επόμενο άρθροΟ Μπανιώτης σε δεύτερο… τελικό, ο Sotomayor περιμένει το παγκόσμιο ρεκόρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ