Η Κυπριακή Ομοσπονδία έκανε γνωστή πρόσφατη απόφαση της ανεξάρτητης αρχής “Athletics Integrity Unit” (AIU) για περιστατικό doping:

“Ατυχές γεγονός θεωρήθηκε το θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ, που έγινε σε διεθνείς αγώνες το 2021, και το οποίο κατέληξε σε τιμωρία και αποκλεισμό τα επόμενα 3 χρόνια” ήταν η σχετική ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ την 23/2 σε θέμα με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Ερωτηματικά όμως δημιουργούνται τόσο για τον τρόπο που αποφάσισε η ΚΟΕΑΣ να κάνει μια τέτοια σημαντική ανακοίνωση, καθώς στην ανακοίνωση της την αναφέρει ανώνυμα στα ψιλά γράμματα, όσο και το χρονικό διάστημα που πέρασε για να το κάνει αυτό.

Πρόκειται, όπως έχει αναρτήσει η AIU στις 4/2/2022, για δείγμα με τεστοστερόνη στην Αννα-Ραμόνα Παπαιωάννου, που λαμβάνει ποινή 3 ετών από τις 13/1/2022 και ακύρωση των αποτελεσμάτων της από 14/6/2021 – ημερομηνία που έγινε και ο έλεγχος, στην Ελλάδα, στον αγώνα Filothei Women Gala.
Όπως αναφέρει η AIU (->εδώ) η αθλήτρια επικαλέστηκε πως δεν είχε δηλώσει κάποια συμπληρώματα διατροφής στη σχετική φόρμα και πως πίστευε ότι η ουσία προερχόταν από αυτά και ότι δεν είχε λάβει σκόπιμα απαγορευμένες ουσίες. Αποδέχθηκε την ποινή, που μειώθηκε έτσι από τα προβλεπόμενα 4 κατά 1 έτος.

Η Παπαιωάννου είχε επιστρέψει αγωνιστικά το 2021 μετά από σοβαρό τραυματισμό το 2019.
Είχε τρέξει ήδη την καλύτερη περσινή της επίδοση στα 100μ., σε 11.52 στα Βενιζέλεια, ενώ ήταν 3η στο εθνικό πρωτάθλημα, που είχε γίνει μερικές ημέρες πριν τη Φιλοθέη. Στα 200μ. έκανε μετά κούρσες, με καλύτερη στο βαλκανικό (26-27/6) με 23.51 και 4η θέση, ενώ ήταν 3η στα 100μ. με τη Ραφαέλα Σπανουδάκη στην επόμενη θέση που θα ανέβει 3η.
Ακόμη θα ακυρωθεί και η νίκη της Εθνικής ομάδας Γυναικών της Κύπρου με 44.61 (Ολ.Φωτοπούλου, Πισιαρα, Παπαιωάννου, Αρτυματά) στο Ευρωπαικό Εθνικών Ομάδων της Γ’ κατηγορίας στη Λεμεσό, αλλά δεν υπάρχει θέμα με τον προβιβασμό καθώς είχε μεγάλη βαθμολογική διαφορά η Κύπρος.

Προηγούμενο άρθροTorun: Σουπερ Tsegay, νίκη Swoboda, αποχαιρετισμός Kszczot
Επόμενο άρθροΤο πανελλήνιο κλειστού στις 26-27/2

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όπως έγραψα κι αλλού, το κακό όπως όλοι του χώρου λίγο πολύ γνωρίζουμε ξεκινάει από τον προπονητή και πρέπει να χτυπήσουμε στη ρίζα του κακού και όχι να διασύρουμε την αγαπημένη συναθλήτρια μας. Εδώ στην Ελλάδα να ξέρετε ακούγονται και άλλα κρούσματα του κυπριακού στίβου που έχουν αποσιωπηθεί και μάλιστα με μεγάλη αθλήτρια του ίδιου προπονητή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ