Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Ολυμπιακός) και η Ντενιζ Δημάκη (Ιλισσός) επικράτησαν στο 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα βουνού που διεξήχθη εχθες στην Πάρνηθα. Η συμμετοχή που ήταν μόνο για ενδυνάμει αθλητές του ΣΕΓΑΣ, ήταν περιορισμένη και απείχε αρκετά και απο τις δηλώσεις συμμετοχής των συλλόγων, και πολλοί που τρέχουν τακτικά ή περιστασιακά σε τέτοιες διοργανώσεις προτίμησαν είτε άλλον αγώνα είτε να μην αγωνιστούν.
23 άνδρες και 11 γυναίκες έλαβαν μέρος, σε ένα είδος αγώνα απαιτητικό αλλά και όμορφο, που μπορεί να αναπτυχθεί (με καλύτερη προβολή και συντονισμένη προσπάθεια με βοήθεια και στήριξη απο κάποιους έμπειρους σε τέτοιες διοργανώσεις) και προσελκύει άλλωστε πάρα πολύ και συνεχώς αυξανόμενο κόσμο διεθνώς. Η Ελλάδα που ευνοείται γεωγραφικά, μπορεί να αναπτύξει το ορεινό τρέξιμο τόσο στα πλαίσια του μαζικού όσο και του υψηλού αθλητισμού, και έστω κι έτσι ήταν ένα πρώτο βήμα.

Και για τους 2 νικητές ο αγώνας ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για αγώνες Μαραθωνίου.
Στους άνδρες μετά τον Θεοδωρακάκο ακολούθησε ο στηπλίστας Γιώργος Διαλεκτός και ο ..ακούραστος Παύλος Τζαναβάρας. Στις γυναίκες τη Δημάκη ακολούθησε η Κορόζη, αθλήτρια του Στ.Καρρέ, όπως και άλλες 4 απο τις 11 συνολικά.
Θλίψη σίγουρα προκάλεσε -οπως και τονίστηκε απο τους αγωνιζόμενους- η θέα των πολλών καμμένων εκτάσεων στην Πάρνηθα -ενώ και η επιλογή του μέρους ίσως να μην ήταν και η ιδανική.

Αποτελέσματα και ρεπορταζ απο ΣΕΓΑΣ: http://www.segas.gr/SEGAS/NewPage.aspx?pagenb=90825

Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα για Στεργίου με 1,88 μ. και… νεύρα
Επόμενο άρθροFilothei Women Gala ΟΠΑΠ 2011 – Συνέντευξη Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ