Σαν να μην τους έφτανε ο Renaud Lavillenie, που είναι ένα επίπεδο… μόνος του, οι υπόλοιποι επικοντιστές- ανάμεσά τους και ο Κώστας Φιλιππίδης– βλέπουν και τον Piotr Lisek να παίρνει… αποστάσεις από εκείνους.

Το τελευταίο απειλητικό μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το έστειλε από ένα μικρό μίτινγκ στη Γερμανία. Στο Μπαντ Ογιενχάουσεν ο Lisek πέρασε ta 5,90 μ., βελτιώνοντας για τρίτη φορά φέτος το ρεκόρ Πολωνίας.

Ο 22χρονος αυτό το χειμώνα διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, καθώς ανεβαίνει διαρκώς, έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τα 5,80 μ. και αποδεικνύεται ένας ακόμη δυνατός αντίπαλος για τον Κώστα Φιλιππίδη.

Αυτή τη στιγμή ο Πολωνός είναι δεύτερος στον κόσμο πίσω από τον Renaud Lavillenie, ο οποίοε έχει περάσει τα 6,02 μέτρα. Θα ήταν βέβαια υπερβολή να πει κανείς ότι ο Lisek απειλεί τον παγκόσμιο ρέκορντμαν, ο οποίος στην Πράγα θα διεκδικήσει το τέταρτο διαδοχικό τίτλο του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για τον Γάλλο που απειλεί διαρκώς φέτος το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά και επειδή αν δεν κερδίσει θα οφείλεται σε δικό του λάθος και όχι σε αντίπαλο που θα τον ξεπεράσει.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΧάνει το Ευρωπαϊκό ο Kszczot -Ποιοι θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους στην Πράγα
Επόμενο άρθροΠρωτάθλημα ΗΠΑ: Περίεργα ρεκόρ, «χρυσές» μαμάδες και παραδοσιακή ταχύτητα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ