Ενώ στην Ευρώπη θα διεξάγεται το Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων, στις ΗΠΑ θα γίνεται, 22-25/6 το εθνικό πρωτάθλημα – και οι αγώνες πρόκρισης (trials).
-> Πρόγραμμα/αποτελέσματα

Οι αγώνες θα γίνουν στο Sacramento (California) όπου είχαν γίνει το 2000 και 2004 και 3 ακόμα φορές πιο πριν.
Το 1ο πρωτάθλημα των ΗΠΑ είχε γίνει το 1876. Τα αγωνίσματα δρόμων ήταν ως το 1973 συνήθως σε γυάρδες, εκτός από τις Ολυμπιακές χρονιές. Από το 1976 γίνεται ενιαίο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών, ενώ από 1992 οι αγώνες είναι και το απόλυτο κριτήριο πρόκρισης για Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Στο προηγούμενο παγκόσμιο στο Πεκίνο, τον τίτλο κατέκτησαν -οπότε έχουν και wild card για Λονδίνο- στους άνδρες οι Christian Taylor (τριπλούν), Joe Kovacs (σφαιροβολία) και ο Ashton Eaton (10θλο) που όμως σταμάτησε την ενεργό δράση ενώ στις γυναίκες οι Allyson Felix (400μ.), Tianna Bartoletta (μήκος).
Ακόμη, wild card ως νικητές της σειράς Diamond League έχουν οι L.Merritt (400μ.), Clement (400μ.εμπ.), Kynard (ύψος) και K.Harrison (100μ.εμπ.), Tate (400μ.εμπ.).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εμφάνιση του Christian Coleman που εντυπωσίασε στο NCAA στα 100μ.-200μ. Ο Justin Gatlin, ο Tyson Gay και o Trayvon Bromell – και ο Lashawn Meritt στα 200μ. είναι από τις πλέον σημαντικές παρουσίες στα σπριντ που είναι στο επίκεντρο. Στα 100μ-200μ. γυναικών θα τρέξει η Allyson Felix καθώς και η Tori Bowie αλλά και μια σειρά από ανερχόμενες αθλήτριες – ενώ στα 100μ. θα είναι και η Bartoletta. Στα 400μ. αγωνίζεται ο πολλά υποσχόμενος Fred Kerley.

Το τριπλούν με τον Christian Taylor και τον Will Claye είναι σαφώς από τα αγωνίσματα που ξεχωρίζουν. Στο μήκος η Brittney Reese και ο Jeff Henderson, στο επικοντώ η Sandi Morris, η Jenn Suhr και ο Sam Kendricks.
Ακόμη, στα ψηλά εμπόδια είναι ο Aries Merritt σε μια ανοικτή κούρσα, όπως ακόμα περισσότερο αναμένεται και είθισται να είναι στις γυναίκες, ενώ στα χαμηλά η Dalilah Muhammad και η νεάνιδα Sydney McLaughlin. Στα 800μ. ο Clayton Murphy και στα 1500μ. ο Matthew Centrowitz, στα στηπλ η Emma Coburn είναι μεταξύ των κορυφάιων συμμετοχών.

Τις ίδιες ημέρες γίνεται και το πρωτάθλημα της Τζαμάικα στο εθνικό στάδιο του Kingston, με τα περισσότερα μεγάλα ονόματα να έχουν ήδη εξασφαλίσει συμμετοχή ως κάτοχοι του τίτλου (Bolt, McLeod και Thompson) ή νικητές Diamond League (Powell και McPherson).
O Bolt ως γνωστόν θα τρέξει μόνο στα 100μ. στο Λονδίνο και ως τοτε στην Ostrava (28/6) και στο Monaco (21/7), ενώ πρόσφατα έτρεξε στο Kingston (δείτε->εδώ).
Ο Powell και η Thompson και θα είναι πάντως στο πρωτάθλημα, όπως και ο Blake και η Campbell-Brown.
->infos

Προηγούμενο άρθροΤο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με διαφορετική …οπτική!
Επόμενο άρθροΗ Κύπρος στο Τελ-Αβίβ για τη 2η κατηγορία του Ευρωπαικού ομάδων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ