Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τα κριτήρια για τον Σχεδιασμό που θα ισχύσει για τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους.

-> Κριτήρια Σχεδιασμού και παραμονής

Οι κατηγορίες του σχεδιασμού παραμένουν οι Α’, Β’, Γ’, Δ’ και Στήριξης.

Για την ένταξη Α’ κατηγορία επεκτείνεται η θέση από την 3αδα στην 8αδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ για το ευρωπαικό κλειστού δεν δίνει μόνο η 1η θέση αλλά η 3άδα.
Επίσης, ως την 15η θέση στο ranking system της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θα αντιστοιχεί στην Α’ κατηγορία και ως την 30η-40η-50η στις Β’-Γ’-Δ’ αντίστοιχα.
Με την Ελλάδα να αγωνίζεται στην 1η κατηγορία, η 1η θέση δίνει ένταξη στη Β’ κατηγορία, η 2η-3η στη Γ’ κατηγορία και η 4η-6η στη Δ’.

Προεθνικές και κλιμάκια Κ16

Για τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες παραμένουν οι προεθνικές ομάδες στις κατηγορίες Κ23-Κ20-Κ18 κατά κύριο λόγο βάσει επίτευξης ορίων της EAA ή World Athletics για τα πρωταθλήματά τους.

Από το 2021 ισχύει και ο θεσμός των κλιμακίων εθνικών ομάδων σε όλες τις ΕΑΣ, ενώνοντας στην πράξη ακόμα περισσότερο το Σωματείο με τον Υψηλό Αθλητισμό, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία.
Θα συμμετέχουν αθλητές Κ16 που την προηγούμενη χρονιά ήταν στην 3αδα του ομίλου τους του πανελληνίου Κ16. Υπεύθυνος για τη δημιουργία, λειτουργία και καθοδήγηση είναι ο εθνικός προπονητής Κ18 σε συνεργασία με τις τοπικές ΕΑΣ και τους Τεχνικούς Σύμβουλους των ΕΑΣ.

Προηγούμενο άρθροΣτο περιθώριο έμεινε ο στίβος στην Κύπρο
Επόμενο άρθροWR ο Zango στο τριπλούν – ξεπέρασε τα 18μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ