Μόλις τέσσερις μέρες από την εμφάνιση της Λιόν και ο Κώστας Φιλιππίδης ισοφάρισε για μια ακόμη φορά το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ. Ο κορυφαίος άλτης του αγωνίσματος, συμμετείχε την Τετάρτη στο διεθνές μίτινγκ του Κότμπους όπου με άλμα στα 5,72 μ. ισοφάρισε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, μια επίδοση που έκανε πρώτη φορά πέρυσι το Φεβρουάριο και επανέλαβε το Σάββατο. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, αφού πέρασε το παραπάνω ύψος με την τρίτη προσπάθεια, δοκίμασε στα 5,77 μ., ύψος που δεν μπόρεσε όμως να νικήσει, ενώ νωρίτερα είχε ξεπεράσει τα 5,60 μ. και είχε αφήσει τα 5,66 μέτρα. Ο 25χρονος κατέλαβε την πρώτη θέση, μπροστά από σπουδαίους επικοντιστές, όπως ο Γερμανός Χολσντέπε, ο οποίος έμεινε στα 5,66 μέτρα.

Ο επόμενος αγώνας του Φιλιππίδη, ο οποίος επιστρέφει την Πέμπτη από την προετοιμασία του στη Γερμανία, είναι προγραμματισμένος για τις 2 Φεβρουαρίου στο Λιντς. Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τη χρονιά στο Λεβερκούζεν με άλμα στα 5,60 μέτρα.

Στο ύψος των γυναικών η νίκη πήγε στη Σβετλάνα Σκόλινα με 1,96 μετρα, όσο έκανε και η Γκορντεεβα, ενώ μετά απέτυχαν στα 1,99μ. Επανεμφάνιση για τη Σόντι Λόου (πρώην Χάουαρντ) μετά την εγκυμοσύνη, που έκανε 1,90μ, όπως και η Μπειτία.
Το μίτινγκ αλμάτων του Κότμπους παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.000 θεατές.

Προηγούμενο άρθροΜε τα όρια της IAAF για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. -Τι ισχύει για το Βαλκανικό
Επόμενο άρθροΔιετής αποκλεισμός για Κοκκιναρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ