Το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας της ομοσπονδίας θα συζητηθεί στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ την ερχόμενη Τετάρτη. Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ με αφορμή την δημοσιοποίηση των Τακτικών Επιχορηγήσεων 2012 και σύμφωνα με αυτές, η περικοπή που δέχθηκε ο ΣΕΓΑΣ είναι μεγαλύτερη από αυτή που δέχθηκαν άλλες ομοσπονδίες της ίδιας κατηγορίας.

Παράλληλα στο ποσό των 6.500.000 που θα λάβει ο ΣΕΓΑΣ, έχουν ενσωματωθεί οφειλές της ΓΓΑ προς τρίτους, αλλά και οφειλόμενα προς το ΣΕΓΑΣ από τις προηγούμενες χρονιές, που αφορούσαν στην συντήρηση του κλειστού της Παιανίας. Την ίδια ώρα άλλες ομοσπονδίες, όχι μόνο δεν έχουν δεχθεί περικοπές, αλλά ανακοινώθηκε ότι θα πάρουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Ενα άλλο θέμα που καλούνται να ξεπεράσουν στον ΣΕΓΑΣ, έχει να κάνει με το ποσό του 1.900.00 ευρώ, από τα οφειλόμενα του 2011. Ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής έχει ήδη ενημερώσει τον Βασίλη Σεβαστή πως δεν υπάρχει τρόπος καταβολής του συγκεκριμένου ποσού. Τα χρήματα αυτά αφορούν στον προϋπολογισμό του 2011 και προορίζονται για μισθούς προπονητών, αθλητών και προμηθευτών.

“Τα τελευταία τρία χρόνια επιχειρείται από την ΓΓΑ μία άδικη και βίαιη ανατροπή της οικονομικής αξιολόγησης των ομοσπονδιών και των αθλημάτων, χωρίς «αντικειμενικά κριτήρια, αξιολόγηση και *με βάση πολυετή αναπτυξιακά προγράμματα», όπως πομπωδώς εξήγγειλε ο γγΑ τους πρώτους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο ΣΕΓΑΣ κάνει έκκληση στους κ.κ. Γερουλάνο και Νικητιάδη να παρέμβουν για να δοθεί δίκαιη λύση τόσο για τις επιχορηγήσεις του 2012, όσο και για τις περικοπές του 2011, που δημιούργησαν οικονομικό και διαχειριστικό αδιέξοδο. Η διαχείριση της οικονομικής κρίσης και οι περικοπές, που επιβάλει το Υπουργείο Οικονομικών και στον αθλητισμό δεν μπορούν να εφαρμόζονται χωρίς δίκαιο και αναλογικό καταμερισμό των περικοπών τόσο για το 2011, όσο και για το 2012”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

Προηγούμενο άρθρο"Δεν μπορώ να σταματήσω"
Επόμενο άρθροΟι μικρές είχαν κέφια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ