Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 συνάντηση του Υπουργού ΄Αμυνας κ. Κώστα Παπακώστα με αντιπροσωπεία της ΚΟΕΑΣ, στην παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη, του Γενικού Διευθυντή του ΚΟΑ κ. Κώστα Παπακώστα και Υπηρεσιακών παραγόντων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα και αφορούσε κυρίως τη στήριξη που παρέχει το Υπουργείο Αμυνας , το ΓΕΕΦ και κατʼεπέκταση η Κυπριακή Πολιτεία στους αθλητές στίβου στη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Αντώνης Δράκος εκφράζοντας τις ευχαριστίες της Ομοσπονδίας για τη βοήθεια που παρέχει το Υπουργείο Αμυνας στους αθλητές στίβου, τόνισε ότι «είμαστε η πρώτη Ομοσπονδία που επωφελήθηκε απο το θεσμό της Ειδικής Μονάδας και πάνω σε αυτή την ουσιαστική στήριξη οικοδομήθηκε το άθλημα του στίβου.»

Οι σημερινοί πρωταθλητές που στελεχώνουν την Εθνική Ομάδα Ανδρών της Κύπρου, πέρασαν μέσα απο το θεσμό της Ειδικής Ομάδας και τρανό παράδειγμα αποτελεί ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κυριάκος Ιωάννου.

Η αναγκαιότητα της λειτουργίας της Ειδικής Μονάδας θεωρείται δεδομένη, γι αυτό ζητήθηκε όπως η Πολιτεία συνεχίσει το θεσμό για όφελος του Κυπριακού Αθλητισμού.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ κ. Κώστας Παπακώστας, τόνισε ότι ο Κυπριακός Αθλητισμός επένδυσε σημαντικά ποσά στο θεσμό της Ειδικής Μονάδας και θεωρεί πως η εφαρμογή του βοήθησε τον Κυπριακό Αθλητισμό να ανέβει σε πολύ ψηλά επίπεδα παρά το μικρό μέγεθος της πατρίδας μας. Επιβεβαίωσε δε ότι ο ΚΟΑ θα συνεχίσει να στηρίζει το θεσμό και θα τον ενισχύσει περισσότερο μέσα απο τα διάφορα κεφάλαια του Προϋπολογισμού του Οργανισμού.

Ο Υπουργός ΄Αμυνας κ. Κώστας Παπακώστας, διαβεβαίωσε τους παρισταμένους για τη στήριξη της Πολιτείας στο θεσμό αλλά και τον Αθλητισμό γενικότερα και επισήμανε ότι ο ίδιος προσωπικά, το Υπουργείο Αμυνας και ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ θα στηρίζουν τον αθλητισμό περαιτέρω και θα δημιουργήσου6ν όλες εκείνες τις συνθήκες, ώστε οι ταλαντούχοι αθλητές στην ευαίσθητη ηλικία των 18 χρόνων να τυγχάνουν όλων των απαραίτητων διευκολύνσεων.

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο Ε/Ν στο ΟΑΚΑ, 3-4 Ιουλίου
Επόμενο άρθροSithonia 2010 Results

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ