Η Ομοσπονδία κατόπιν της συνεδρίασής της την Τετάρτη 15/10 ανακοίνωσε τον Σχεδιασμό των αθλητών, για 3 κατηγορίες (βασει των προυποθέσεων) και την κατηγορία στήριξης, με 19 άτομα στις τρεις κατηγορίες και 50 συνολικά.

Σχεδόν 100 αθλητές/τριες περιλαμβάνονται μαζί με τις προεθνικές ομάδες Νέων Α/Γ, Εφήβων- Νεανίδων και Παίδων- Κορασίδων, όπου εντάσσονται αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι πέτυχαν το 2014 συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής για κάθε κατηγορία, σε έναν νέο θεσμό του ΣΕΓΑΣ για υποστήριξη των κατηγοριών

Στην Α’ κατηγορία του Σχεδιασμού ανήκουν οι παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, οι δευτεραθλητές Ευρώπης Κατερίνα Στεφανίδη και Λούης Τσάτουμας, η χάλκινη στο παγκόσμιο Ε/Ν Ηλιάνα Κοροσίδου και οι 7οι στο Πανευρωπαικό Λυκούργος Τσάκωνας και Νικόλ Κυριακοπούλου, οι οποίοι θα πάρουν και πριμ διάκρισης, όπως και οι προπονητές τους.

Αρχιπροπονητής παραμένει ο κος Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

Ένταξη αθλητών/τριών στις κατηγορίες Α,Β,Γ του σχεδιασμού θα γίνεται άμεσα μετά από την επίτευξη των προϋποθέσεων για την αντίστοιχη κατηγορία σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά ο σχεδιασμός αθλητών και οι Ομοσπονδιακοί προπονητές:
http://www.stivoz.gr/?page_id=19355

Οι προεθνικές ομάδες Νέων, Ε/Ν, Π/Κ:
http://www.stivoz.gr/?page_id=19356

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ, “μεγάλο μέρος χρημάτων από τον προϋπολογισμό της ομοσπονδίας μετακινείται τη νέα σεζόν στον υψηλό αθλητισμό και τις μικρές κατηγορίες κάτι που απεικονίζεται στον αριθμό των αθλητών που θα στηριχθούν, αλλά και στο ποσό που θα διανεμεθεί σε αθλητές και προπονητές. Τα χρηματικά οφέλη από τις διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού θα δώσουν μια επιπλέον ώθηση στον υψηλό αθλητισμό, σε μια σεζόν, όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού. Την ίδια χρονιά θα διεξαχθούν διοργανώσεις για όλες τις μικρότερες κατηγορίες και φυσικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, που θα γίνει στο Ηράκλειο και ανεβάζει ακόμη περισσότερο την αγωνιστική ευθύνη της εθνικής ομάδας για μια εμφάνιση που θα οδηγήσει στην Σούπερ Λίγκα.”

Προηγούμενο άρθροΓιορτή του αθλητισμού στις Σπέτσες – Ο Νακόπουλος νικητής στα 5χλμ
Επόμενο άρθροΕπικυρώθηκαν οι διετείς αποκλεισμοί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ