Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 η ετήσια γενική συνέλευση της ΚΟΕΑΣ που ήταν και εκλογική, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ολυμπιακού μεγάρου. Πρόεδρος επανεκλέγηκε ο κ. Αντώνης Δράκος χωρίς ανθυποψήφιο για τα επόμενα δύο χρόνια. Αιρετό μέλος επανεκλέγηκε ο κ. Κρίτων Γεωργιάδης Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ του Γυμναστικού Συλλόγου Πράξανδρος και αυτός χωρίς ανθυποψήφιο.

Στον απολογισμό του για το 2011 ο πρόεδρος κ. Αντώνης Δράκος έκαμε εκτενή αναφορά στην αγωνιστική δραστηριότητα που είχε η ομοσπονδία για τη χρονιά που πέρασε με τις σημαντικές επιτυχίες που σημείωσαν κύπριοι αθλητές και αθλήτριες σε διεθνείς και τοπικές διοργανώσεις .

Επίσης ο κ. Δράκος αναφέρθηκε και στις υποχρεώσεις της ομοσπονδία μέσα στο 2012 που είναι και ολυμπιακή χρονιά, τις οικονομικές δυσκολίες λόγω της κρίσης , τονίζοντας ότι ʽʼ θα είναι πραγματικά απογοητευτικό και άδικο αν από έλλειψη προνοητικότητας και διστακτικότητας μπροστά σε απαραίτητες θυσίες αφήσουμε να καταρρεύσει ότι με τόση προσπάθεια πετύχαμε. Οι πρώτες ενδείξεις από τον ΚΟΑ είναι ενθαρρυντικές , όμως δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Αν δεν ανακοινωθούν οι κρατικοί προϋπολογισμοί για τίποτε δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι. Γι αυτό παραμένουμε επιφυλακτικοί και σε εγρήγορση για να δράσουμε. ʼʼ

Οικονομική περισυλλογή

Μπαίνουμε πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ σε εποχή οικονομικής περισυλλογής , όμως με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας φρονούμε ότι δεν ʼʼ θʼ αναστείλουμε τους σχεδιασμούς παροχών προς τους αθλητές , προπονητές και άλλους συνεργάτες , όμως είναι πολύ πιθανόν πως θα έχουμε σημαντικές μειώσεις ενώ κάποιες δραστηριότητες θα επανασχεδιαστούν ώστε να συνάδουν προς τα νέα οικονομικά δεδομένα.ʼʼ

Ακολούθως ο κ. Δράκος μίλησε για τις επιτυχίες που είχε η ομοσπονδία και οι αθλητές /αθλήτριες στις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις.
Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων είπε ΄΄ πετύχαμε την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία παρά τις σημαντικές απουσίες πρωταθλητών μας και πιστεύουμε ότιν το 2013 όταν θα κληθούμε να υπερασπίσουμε τη θέση και συμμετοχή μας ανάμεσα σε πολύ καλύτερες χώρες, θα αρθούμε στο ύψος των περιστάσεωνʼʼ.

Πλήρης ικανοποίηση

Αναφερόμενος στο παρόν και το μέλλον του στίβου υπογράμμισε. ʽʼ Διαπιστώνουμε πως διαθέτουμε αθλητές , αθλήτριες με απεριόριστες δυνατότητες και ταλέντο για διεθνές επίπεδο.

Η χρονιά που ολοκληρώνεται μας αφήνει με πλήρη ικανοποίηση τόσο για τʼ ΄ αποτελέσματα όσο και για τη δραστηριότητα στην ανάπτυξη, επισημαίνοντας τις επιτυχίες που είχαν οι κύπριοι αθλητές και αθλήτριες στις διεθνείς διοργανώσεις , όπως στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα, στους Πανευρωπαικούς Νέων κάτω των 23 χρόνων , στους Πανευρωπαικούς αγώνες Εφήβων, Νεανίδων στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων

Ο κ. Δράκος έκαμε ειδική αναφορά στην τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του αργυρού και χάλκινου μεταλλίου στο φεστιβάλ Νέων Ευρώπης που διεξήχθη στην Τραπεζούντα από την Λεοντία Καλλένου και τη Μερόπη Παναγιώτου που ανάγκασε τους διοργανωτές να υψώσουν την κυπριακή σημαία στο βάθρο των νικητών .Μια βδομάδα μετά που ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας διακήρυσσε πως δεν αναγνωρίζει τη δημοκρατία της Κύπρου.

Για τους Ολυμπιακούς αγώνες τόνισε ότι η παρουσία του στίβου θα είναι ιδιαίτερα αισθητή

Τέλος ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ εξέφρασε τη απογοήτευση του για τη μη προβολή των παγκυπρίων αγώνων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο κ. Αντώνης Γεωργαλλίδης

Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής κ. Αντώνης Γεωργαλλίδης στον απολογισμό του έκαμε κατ΄ αρχή αναφορά στις σημαντικές επιτυχίες των αθλητών , αθλητριών για τη χρονιά που πέρασε τονίζοντας ότι οι διακρίσεις που είχαμε ήταν στις πιο μικρές ηλικίες και όχι στο ψηλότερο επίπεδο που είχαμε συνηθίσει. Όπως του Μιχάλη Κλατσιά στη Δισκοβολία, του Απόστολου Τσακιστού στη Σφαιροβολία, της Λεοντίας Καλλένου στο ύψος και της Μερόπης Παναγιώτου στα 800μ. και 1500μ. του Νίκανδρου Στυλιανού στι Επι κοντώ και του Απόστολου Παρέλλη στη Δισκοβολία.

Επίσης τόνισε την παρουσία του Κυριάκου Ιωάννου στα ντάιαμοντ λίνγκ που παρά την ταλαιπωρία λόγω τραυματισμού κυνήγησε την πρωτιά μέχρι το τέλος.
Σχετικά με τον αναπτυξιακό αθλητισμό είπε ότι σε μεγάλο βαθμό επιτεύχθηκαν οι στόχοι παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν και υπάρχουν και ότι θα καταβληθούν προσπάθειες επίλυσης τους.

Βελτιώσεις

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο στίβος ήταν η έλλειψη αθλητών στ΄ αγωνίσματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων . Σε αυτά είπε οκ. Γεωργαλλίδης υπήρξε βελτίωση όπως και στις ρίψεις.
Κλείνοντας τον απολογισμό του ευχήθηκε η χρονιά που μας έρχεται που είναι και ολυμπιακή να καταγράψει μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του κυπριακού στίβου

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε ο Τσιφτσόγλου
Επόμενο άρθροΑπάντηση Σεβαστή στην παραίτηση Τσιφτσόγλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ