Μετά τις πρώτες κουβέντες για την αφαίρεση του τριπλούν από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων (δείτε ->εδώ), στο τραπέζι συζητήσεων τέθηκε ως θέμα και η αφαίρεση και άλλων αγωνισμάτων του στίβου.

Συγκεκριμένα, πέντε βασικά αγωνίσματα του στίβου εμπλέκονται στις συζητήσεις της ΔΟΕ για να αφαιρεθούν από το πρόγραμμα των αγώνων, με σκοπό να γίνει πιο σύντομο και μικρό το πρόγραμμα και να μπορέσουν να προστεθούν κι άλλα αθλήματα. Πρόκειται για τα 10.000μ., ένα από τα αγωνίσματα βάδην των ανδρών, με πιθανότερο εκείνο των 20.000μ. βάδην, τα 200μ., την σφαιροβολία και το τριπλούν.

Λέγεται ότι αυτά τα πέντε αγωνίσματα είναι οι πρώτες επιλογές σε περίπτωση που χρειαστεί να αφαιρεθούν κάποια αγωνίσματα του στίβου. Τα 200μ. επειδή, αν και είναι ένα πολύ δημοφιλές αγώνισμα, θεωρείται από τους ανθρώπους της ΔΟΕ κατά κάποιο τρόπο ανούσιο καθώς είναι ανάμεσα στα 100 και στα 400μ. Μια παρόμοια περίπτωση αντιμετωπίζει και η κολύμβηση με τις ίδιες αποστάσεις στα διαφορετικά στυλ που υπάρχουν.

Τα 10.000μ., είναι πολύ πιθανόν να αφαιρεθούν διότι δεν συμπεριλαμβάνονται σε πολλές διοργανώσεις και σε μίτινγκ του εξωτερικού, πέραν από τις μεγάλες διοργανώσεις στίβου της IAAF. Η σφαιροβολία, αν και είναι ένα παραδοσιακό αγώνισμα, δεν ελκύει το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας των θεατών ενώ σε αντίθεση η δισκοβολία αποφασίστηκε να παραμείνει.

Το τριπλούν θεωρείται λίγο πιο ασφαλές από τα άλλα αγωνίσματα, καθώς στις πρόσφατες διοργανώσεις αθλητές και από τις πέντε ηπείρους τα πήγαν εξίσου καλά με τις επιδόσεις τους και οι θεατές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Τέλος, το δέκαθλο και το έπταθλο, αν και συζητήθηκε, δεν διατρέχουν κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο για να αφαιρεθούν από το πρόγραμμα των αγώνων, σε μεγάλο βαθμό επειδή συμπεριλαμβάνουν τα 200μ., στο έπταθλο, και την σφαιροβολία μέσα στο διήμερο πρόγραμμα τους και εφόσον συνεχίσουν να διεξάγονται κανονικά τα σύνθετα, δεν θα χαθούν εντελώς τα συγκεκριμένα αγωνίσματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προηγούμενο άρθροΔιπλή Σταδιοδρομία Αθλητών – Αθλητριών
Επόμενο άρθροΟ Περικλής Ιακωβάκης ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στην Λωζάνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ