Αρκετές πλέον είναι οι περιοχές που εντάσσονται στο 4ο (κόκκινο) επίπεδο αυξημένου κινδύνου ως προς τα μέτρα πρόληψης και κανόνων.
Σε αυτή την περίπτωση, προβλέπεται για τον Αθλητισμό (αγώνες και προπονήσεις) μόνο ατομική άθληση καθώς και αναστολή λειτουργίας των Γυμναστηρίων.

Μετά από Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Σέρρες, από σήμερα και Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη είναι στα κόκκινα και πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες περιοχές, με ιδιαίτερα επίφοβη την Αττική.

Ήδη το Πανηπειρωτικό Στάδιο ανακοίνωσε πως θα παραμείνει ανοιχτό για ατομική και μόνο άσκηση στις περιμετρικές διαδρομές, ενώ το Εθνικό Στάδιο «Οι Ζωσιμάδες» και το Αθλητικό Κέντρο της Λιμνοπούλας, από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και μέχρι νεωτέρας, αναστέλλουν τη λειτουργία τους – δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο στίβο κ.α.

Το Καυτανζόγλειο Στάδιο λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid -19 σε αθλητή, είχε αναστείλει τη λειτουργία του μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Αναμένεται λοιπόν στις περιοχές αυξημένου κινδύνου τα Στάδια να αναστείλουν τη λειτουργία τους ή/και να έχουμε πάλι ανάλογες συνθήκες όπως στον πρώτο καιρό της πανδημίας.

Καθώς οι εξελίξεις τρέχουν σε όλα τα επίπεδα, περιμένουμε μέχρι τέλος της εβδομάδας περισσότερες ανακοινώσεις τόσο για τις περιοχές αυτές και αν και τι θα ισχύσει πχ με επίλεκτους αθλητές και που, καθώς και γενικότερα μέτρα ανά την Επικράτεια με το σχέδιο δράσης ενός μήνα που θα ανακοινώσει αύριο η Κυβέρνηση.

Να υπενθυμίσουμε πως για περιοχές επιτήρησης (κίτρινο – 2ο επίπεδο) και αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί – 3ο επίπεδο) στα Στάδια στίβου το όριο είναι, αντί για 150 άτομα που ισχύει, στα 112 και 75 άτομα αντίστοιχα (συμμετέχοντες και τεχνικό προσωπικό) και οι προπονήσεις σε γκρουπ έως 9 άτομα στην 3η περίπτωση.
Φυσικά τουλάχιστον αμφίβολες είναι και οι όποιες διοργανώσεις σε εξωτερικό χώρο, ιδίως στο 3ο επίπεδο – και δεν επιτρέπονται καν για 4ο επίπεδο.

-> Χάρτης Υγειονομικής ασφάλειας

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση αθλητών εθνικής ομάδας στίβου: Όλα γίνονται για εμάς χωρίς εμάς
Επόμενο άρθροΣυναντήσεις με αθλητές και προπονητές στον ΣΕΓΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ