Η Superleague του Ευρωπαικού πρωταθλήματος εθνικών ομάδων διεξάγεται στις 29-30/5 στη Silesia – που στην αρχή του μήνα έγιναν και τα World Relays.
Περίπου 7500 φίλαθλοι επετράπη να βρεθούν στο Silesian Stadium, κάτι που σίγουρα θα προσδώσει μια καλύτερη ατμόσφαιρα.

-> Πληροφορίες για τη διοργάνωση

Φέτος η μεγάλη κατηγορία διεξάγεται ξεχωριστά (στις 19-20/6 είναι οι υπόλοιπες, με την Ελλάδα στην 1η στo Cluj ενώ η Κύπρος είναι η διοργανώτρια της 3ης στη Λεμεσό) και θα έχει πλέον μετά την τελευταία αναδιάρθρωση 8 ομάδες.

Τελικά όμως φέτος θα είναι 7 (Πολωνία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Μ.Βρετανία, Ισπανία, Ουκρανία και Πορτογαλία) καθώς η Ουκρανία αποσύρθηκε λόγω κρουσμάτων covid σε προπονητικό τους κέντρο, δεν θα υπάρξει αντικατάσταση και θα υποβιβαστεί στην 1η κατηγορία (μαζί με την τελευταία των υπολοίπων). Θα απουσιάσουν λοιπόν από τη διοργάνωση μεταξύ άλλων και η Bekh, η Ryzhykova, η Gerashchenko, ο Kokhan.

Η Πολωνία που πριν 2 χρόνια στο Bydgoszcz αναδειχθηκε νικήτρια για πρώτη φορά (στη νέα μορφή που έχει η διοργάνωση από το 2009) θα επιδιώξει να κρατήσει τον τίτλο της, εντός έδρας (αρχικά οι αγώνες θα γίνοντας στο Minsk με επιπλέον χώρα ως διοργανώτρια τη Λευκορωσία αλλά επέστρεψε τη διοργάνωση)

Οι Fajdek, Lisek, Lewandowski, Dobek, Haratyk είναι από τα ονόματα που θα ηγηθούν της προσπάθειας αυτής και έχουν σοβαρές πιθανότητες να το επιτύχουν.
Σε μεγάλο βαθμό οι ομάδες δεν θα έχουν στη σύνθεσή τους πολλούς από τους κορυφαίους τους αθλητές-τριες.

Ωστόσο, πολλές θα είναι οι σπουδαίες συμμετοχές, μεταξύ του κορυφαίου Γερμανού ακοντιστή Johannes Vetter, του Tamberi που δίνει πάντα το δικό του show στο ύψος και του Jacobs με πρόσφατο ρεκόρ Ιταλίας στα 100μ., τoυ διδύμου του τριπλούν Pichardo, Mamona καθώς και της σφαιροβόλου Dongmo από την Πορτογαλία κ.α.

Η επόμενη διοργάνωση της Super League, του 2023, έχει ανατεθεί στη Μαδρίτη, όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν όλες οι κατηγορίες στο πλαίσιο των European Games στην Κρακοβία (3η φορά στη σειρά στην Πολωνία δηλαδή) και η πρωτεύουσα της Ισπανίας να αναλάβει του 2025.

Προηγούμενο άρθροΣτο Tallinn μεταφέρεται το Ευρωπαϊκό Κ23
Επόμενο άρθροΔιεθνές meeting αλμάτων (Καλλιθέα) 26.5.2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ