Ως γνωστόν η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει διαδικασία για έγκριση διαδρομών αγώνων Road Running κυρίως σε Μαραθώνιο, ημιμαραθώνιο, 10χλμ, 5χλμ (έχει ξεκινήσει και για μίλι) όπου μόνο για αγώνες με πιστοποιημένες διαδρομές αναγνωρίζονται επιδόσεις για World rankings (και ρεκόρ εφόσον η κατωφέρεια δεν ξεπερνά το 1μ/χλμ μεταξύ εκκίνησης – τερματισμού)

Σε αυτές τις διαδρομές (->εδώ) βρίσκει κανείς τα τελευταία χρόνια και αγώνες στα κατεχόμενα σε Αμμόχωστο (Famagusta Half Marathon, International Northernland Half Marathon, Long Beach Run Half Marathon) και Κερύνεια (International Kyrenia Marathon / Half Marathon / 10km race)

Το ερώτημα είναι φυσικά πως η WA σε επίσημες καταστάσεις εντάσσει τα παραπάνω στην Τουρκία και υπό ποιες συνθήκες και προϋποθέσεις διεξάγονται και αν και που αναγνωρίζονται.

Σε ένα δεύτερο ζήτημα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία δημιουργεί λίστα εγκεκριμένων Σταδίων και μόνο όσα έχουν πιστοποίηση θα μπορούν να φιλοξενούν αγώνες για την Παγκόσμια Ομοσπονδία ή αυτή της εκάστοτε Ηπείρου (πχ Ευρωπαϊκή) και φαίνεται πως σύντομα θα επεκταθεί και σε περισσότερους – τους κορυφαίους εθνικούς αλλά και της κατηγορίας E ή ίσως και F που μετράνε στα World rankings.

Στη λίστα αυτή (->εδώ) έχουν ενταχθεί στην class2 και δύο εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στην Αμμόχωστο και στη Μόρφου της Λευκωσίας. Αμφότερες αναφέρονται αυτή τη φορά σε country : Cyprus.

Περίπου αντίστοιχα τα ερωτήματα, για ποιό λόγο και σε συνεργασία με ποιον βγήκαν αυτές οι πιστοποιήσεις και τι αγώνες αναγνωρίζονται εκεί.

Και στις δύο περιπτώσεις οι λίστες σχετίζονται άμεσα με τη διαδικασία των World Rankings. Οι αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πλέον συνδέονται με τα “World Rankings Competitions” και ορίζονται συγκεκριμένα στην WA – Generally applicable definitions (->εδώ)
Αγώνες που γίνονται εκεί, ποιά Ομοσπονδία έχουν υπεύθυνη και πως έχει αποφασιστεί;

Η Κυπριακή Ομοσπονδία (και όχι μόνο) έχει επίγνωση των προαναφερθέντων; Είναι κάτι αποδεκτό;

Προηγούμενο άρθροΗμιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης 2023
Επόμενο άρθροελλην. παρουσίες σε εξωτερικό (βάδην) 2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ