Από τα Special Olympics Ηellas διοργανώθηκαν, ουσιαστικα μετά από 6 χρόνια ξανά, Πανελλήνιοι Αγώνες από τις 18 έως 22 Απριλίου 2016, στις αθλητικές εγκαταστάσεις SportCamp Λουτράκι, στο Θώδειο Δημοτικό Στάδιο και στο Korinthos Bowling Center.

Στους Αγώνες συμμετείχαν 700 αθλητές και προπονητές σε 6 αθλήματα: Στίβος, Κολύμβηση, Ποδόσφαιρο, Τένις, Βοcce, Bowling, από Ειδικά Σχολεία και Φορείς Ειδικής Αγωγής, από όλα τα προπονητικά προγράμματα Special Olympics της χώρας μας, καθώς επίσης και 25μελής Αποστολή από τα Special Olympics της Κύπρου.

Παράλληλα με τους αγώνες πραγματοποιήθηκαν και μη αθλητικά προγράμματα όπως το Πρόγραμμα “Υγιείς Αθλητές” (Health Athletes Program), το Πρόγραμμα Οικογενειών (Family Program), η δράση Special Olumpics Hellas Family Health Forum αλλά και επίδειξη του προγράμματος “Νεαροί Αθλητές” (Young Athletes) των Special Olumpics Hellas.

Δείτε και:
www.facebook.com/SpecialOlympicsHellas/
http://nemeapress.blogspot.gr/2016/04/special-olympics-2016-video_20.html

ΦΩΤΗΣ ΔΙΑΦΑΣ

* Η Αποστολή των Special Olympics είναι να προσφέρουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δυνατότητες προπόνησης και συμμετοχής σε Αγώνες, σε παιδιά και ενήλικες με διανοητική ανεπάρκεια και μαθησιακά προβλήματα, σ’ ένα φάσμα Ολυμπιακού Τύπου αθλημάτων και να τους δίνουν ευκαιρίες ν’ αναπτυχθούν σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά, σ’ ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.

Οφέλη από τη συμμετοχή στα αθλητικά προγράμματα των Special OlympicsQ:
-Βελτιωμένη φυσική κατάσταση, συντονισμός κινήσεων, καλύτερη καρδιοαγγειακή κατάσταση και αντοχή.
-Ανεπτυγμένος αυτοσεβασμός, εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, και υπερηφάνεια.
-Ενθάρρυνση για λήψη αποφάσεων.
-Ανάπτυξη της κοινωνικότητάς τους λόγω της συναναστροφής τους με άτομα χωρίς διανοητικά προβλήματα.
-Ευκαιρίες για ταξίδια και απόκτηση νέων εμπειριών από τις επισκέψεις τους σε νέους τόπους με διαφορετικούς πολιτισμούς και δυνατότητες επικοινωνίας.
-Ευκαιρίες για τα μέλη των οικογενειών τους να ανακαλύψουν τις ικανότητες του παιδιού τους, γεγονός που οδηγεί σε αποδοχή, κατανόηση και υπερηφάνεια.
-Ένταξη του ατόμου στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Προηγούμενο άρθροΔιασυλλογικό Α/Γ 2018 – 1η αγωνιστική
Επόμενο άρθροΌ-ριο και ο Σκαρβέλης – Καλές επιδόσεις στα σπριντ στις ΗΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ