Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νεότητας (14-18 ετών, για στίβο γεν. 1993 ή 1994 δλδ Π/Κ) διεξάγονται 14-26 Αυγούστου στη Σιγκαπούρη. 3594 αθλητές συνολικά θα λάβουν μέρος – στο στίβο θα αγωνιστουν 680 αθλητές σε 36 αγωνίσματα (απο 17 ατομικά και 1 σκυτάλη για αγόρια και κορίτσια), με μονή εκπροσώπηση ανα αγώνισμα για κάθε χώρα, και την πρόκριση να έχει γίνει για την Ευρώπη στη Μόσχα με προκαθορισμένη αναλογία βάσει δυναμικότητας ανά ήπειρο (σε όλα σχεδόν τα αγωνίσματα διαμορφώθηκε 16αδα).

Η Τελετή Έναρξης θα γίνει στις 14 Αυγούστου (19:30) και η τελετή λήξης στις 26 Αυγούστου (19:30)
Ο Στίβος είναι τα πρωινά της 17.,18.,19./8 με προκριματικά, και 21.,22.,23./8 πρωί και απόγευμα με τελικούς.
-> πρόγραμμα , έχουμε 5 ώρες διαφορά.
Ο καιρός γενικα αναμένεται με θερμοκρασία 25-32 βαθμούς και υγρασία 60-90%

Η ελληνική αποστολή που απαρτίζεται από 19 αθλητές και 10 αθλήτριες (6+5 στον στίβο) αναχωρεί για τη Σιγκαπούρη την Τετάρτη 11 Αυγούστου στις 13.15 με την πτήση SQ347 της Singapore Airlines.
Η ομάδα στον Στίβο:
Ευαγγελάκος Πέτρος (Δισκοβολία), Ζαγορα Αλεξάνδρα (Ύψος), Θεοδωροπούλου Αικατερίνη (5.000μ. Βάδην), Μπερδούση Αικατερίνη (3.000μ.), Σενικίδης Δημήτριος (Σφαιροβολία), Προσκυνητοπούλου Αγάπη (Σφυροβολία), Τσιώκος Νικόλαος (Τριπλούν), Κυριακουλάκος Ιάσων (Μήκος), Φυλλαδιτάκης Νεκτάριος (Σφυροβολία), Ψαράκη Ευαγγελία (Δισκοβολία), Χρυσανθόπουλος Θεόδωρος (Επί κοντώ).
Συνοδοί απο τον στίβο θα είναι ο κος Γιάννης Κουτσοφλίνης και η κα Νίκη Γκαβέρα
Η ελληνική ομάδα θα παρελάσει πρώτη στην τελετή έναρξης και του νέου αυτού θεσμού, όπως ακριβώς συμβαίνει, με την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.) από το 1928 στο Άμστερνταμ και έπειτα. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ότι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, στις 14 Αυγούστου στη Σιγκαπούρη, θα είναι ο νεαρός πρωταθλητής της κωπηλασίας Μιχάλης Ναστόπουλος.
Αρχηγός της ελληνικής αποστολής είναι ο κ. Γιάννης Καρράς, μέλος της ΕΟΕ και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας που ανέφερε: «Η αποστολή μας θα μείνει στο Ολυμπιακό χωριό, όπου σύμφωνα με τους διοργανωτές θα έχει στη διάθεσή της όλες τις ανέσεις για άρτια διαμονή. Στόχος μας σε αυτήν την πρώτη διοργάνωση είναι η καλή αγωνιστική παρουσία μας. Οι έλληνες αθλητές μετέχουν στους αγώνες ύστερα από μία διαδικασία προκρίσεων με κριτήρια που επέβαλαν οι Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε.). Παράλληλα προσδοκούμε όλοι οι αθλητές μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο πολιτιστικό κομμάτι των αγώνων και ουσιαστικά να εισέλθουν πανέτοιμοι στις επόμενες ολυμπιακές διοργανώσεις»

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) θα εκπροσωπηθεί με έξι αθλητές και τρεις αθλήτριες σε τέσσερα αθλήματα. Οι 2 εξ αυτών είναι στον Στίβο: Αλέξανδρος Πουρσανίδης -σφύρα, Λεοντία Καλλένου -ύψος (προπονητές: Λουκάς Καλογήρου, Παναγιώτης Χαραλάμπους): .
Την ΚΟΕ θα εκπροσωπήσουν στη διοργάνωση, ο κ. Ουράνιος Ιωαννίδης και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου κ. Νάκης Μιχαηλίδης, αρχηγός αποστολής είναι ο κ. Γιώργος Κορέλλης, ενώ νεαρός πρεσβευτής ορίστηκε ο ποδηλάτης Μάριος Αθανασιάδης που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού της συμμετοχής των αθλητών σε όλες τις δραστηριότητες πολιτιστικού και εκπαιδευτικού προγράμματος.
Αναφερόμενος στους στόχους της κυπριακής ομάδας στη Σιγκαπούρη, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, τους διαχώρισε σε τρία επίπεδα:
1. Η αξιοπρεπής αγωνιστική παρουσία επιτυγχάνοντας οι περισσότεροι αθλητές να πετύχουν καλύτερες επιδόσεις από αυτές που έχουν μέχρι σήμερα.
2. Η ενεργός συμμετοχή όλων των αθλητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
3. Η αξιοπρεπής παρουσία με την άριστη συμπεριφορά όλων των μελών της Κυπριακής αποστολής.
Η Κυπριακή αποστολή θα αναχωρήσει για τη Σιγκαπούρη την Τετάρτη 11 Αυγούστου.

Σχολιασμός: http://www.stivoz.gr/?p=10582

Προηγούμενο άρθρο8εθνής Μεσογειακή συνάντηση Ε/Ν στην Τυνησία – 5η η Ελλάδα, με 3 χρυσές νεάνιδες
Επόμενο άρθροΤέλος η χρονιά για Bolt

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ