Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της στην ειδική ενότητα “Women Leaders” όπου πρωτοπορεί, πραγματοποίησε σε συνεργασία με τις Εθνικές Ομοσπονδίες – Μέλη της, διαδικτυακά σεμινάρια, με θέμα “Gender Leadership” για το ρόλο και τη συμμετοχή της γυναίκας στον κλασικό Αθλητισμό, την ισότητα των δύο φύλων κ.α.

Στις 3/7 έγινε το πρώτο μέρος του σεμιναρίου, με ομιλήτρια την Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Ξένια Αργειτάκη – και στις 10/7 ανάλογο με ομιλήτρια την κ. Μαριάννα Χαραλάμπους, Τεχνικό Στίβου της ΚΟΕΑΣ.

Συμμετείχαν αντίστοιχα διακεκριμένες Ελληνίδες και Κύπριες -και σε μεγάλο βαθμό πρώην πρωταθλήτριες- στίβου που έχουν ενεργή συμμετοχή από διάφορες θέσεις και ιδιότητες στο άθλημα. Μεταξύ τους, στην Ελλάδα, η Ιωάννα Σιώμου, η Παναγιώτα Τουλουμτζή, η Χριστίνα Δέσκου, η Κατερίνα Δράκου κ.α.

Αναλύθηκαν στατιστικά συμμετοχής γυναικών σε θέσεις ομοσπονδιών, ως παράγοντες καθώς και ως προπονήτριες ομοσπονδίας ή σωματείων (σε αρκετές περιπτώσεις είναι αρκετά μικρό το ποσοστό των γυναικών) και συζητήθηκε ο ενεργός ρόλος και διάφορα προβλήματα που τυχόν υπάρχουν καθώς και τι επιθυμούν να μάθουν – μοιραστούν – βιώσουν οι συμμετέχουσες στα σεμινάρια.

Εκτός από την παροχή μιας πλατφόρμας αλληλεπίδρασης και δικτύωσης, μία από τις κύριες προτεραιότητες του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι η υποστήριξη και η ενθάρρυνση των γυναικών σε όλες τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες μελών κλασικού αθλητισμού να αναπτυχθούν ως ηγέτες στους τομείς τους.

Περισσότερες από 120 γυναίκες από 20 χώρες πήραν μέρος στα πρώτα σεμινάρια. Σε κεντρικό επίπεδο συντονίστριες είναι η Βρετανίδα Donna Fraser με 4 συμμετοχλες σε Ολυμπιακούς Αδώνες και η Γερμανίδα Katrin Heyers που προωθεί τις δραστηριότητες των γυναικών για την ΕΑΑ.

Θα ακολουθήσουν έως τον Σεπτέμβριο δύο ακόμα σεμινάρια, με κεντρικά θέματα τη διαφορετικότητα ανδρών – γυναικών και για τη συναισθηματική νοημοσύνη και αναμένεται να υπάρξουν κι άλλα ενώ υπάρχει πρόθεση να γίνει στο τέλος και ένα σεμινάριο δια ζώσης με όλες τις συμμετέχουσες.

Προηγούμενο άρθροΦτιάχνουν το δικό τους «κάστρο»
Επόμενο άρθροΠανελλήνιο Κ16 – ολοκληρώθηκε κατά τα 4/5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ