Το κτίριο του Ρωσικού Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ (RUSADA)
Το κτίριο του Ρωσικού Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ (RUSADA)

Οι Ρώσοι αθλητές στίβου είναι εκείνοι με τους περισσότερους ελέγχους, από την ρώσικο οργανισμό αντι-ντόπινγκ (RUSADA), σύμφωνα με τον ίδοο τον οργανισμό.

Στην τελευταία έκθεση της, η RUSADA αναφέρει πως έχουν γίνει έλεγχοι σε 675 αγωνιζομένους αθλητές, για τους πρώτους 6 μήνες του 2019.

Βάσει της έκθεσης αυτής, ο Sergei Dubrovsky, αθλητής των 800μ είναι ο αθλητής με τους περισσότερους ελέγχους, έχοντας περάσει 9 τέστς την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου. Παρόλα αυτά, δεν του έχει δοθεί ακόμα η έγκριση από την IAAF να αγωνίζεται ως ανεξάρτητος.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο τύπου της Ρωσίας, έχουν συλλεχθεί 221 δείγματα από αθλητές της άρσης βαρών, 143 δείγματα από κολυμβητές, 122 δείγματα από σκιέρ και 94 από διαθλητές.

Τον περασμένο Ιούνιο η IAAF παρέτεινε για 11η φορά τον αποκλεισμό της Ρωσίας και ένας από τους κύριους λόγους ήταν ότι βρίσκονται ακόμα ενεργεία προπονητές, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί και ότι υπάρχουν ισχυρισμοί για πλαστά έγγραφα προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία ο παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος σε ύψους Danil Lysenko.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin ζήτησε από τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή να διαβεβαιώσει ότι ο αποκλεισμός της Ρωσίας θα αρθεί εγκαίρως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Tokyo 2020.

Σε άλλα αθλήματα η Ρωσία μετέχει κανονικά στις μεγάλες διοργανώσεις, στο στίβο παραμένει η Ρωσική Ομοσπονδία υπό διαθεσιμότητα.

Authorised Neutral Athletes 
-> άδειες συμμετοχές σε αθλητές Ρωσίας

Προηγούμενο άρθροΤο πανελλήνιο πρωτάθλημα στις 27-28/7 στην Πάτρα, με στόχο Βydgoszcz και Doha
Επόμενο άρθροBaku: Ρεκόρ κορασίδων από Ντραγκομίροβα και Χατζηπουργάνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ