Μια φοβερή αναμέτρηση επικοντώ μεταξύ του ..γηπεδούχου Thiago Braz daSilva και του παγκόσμιου ρέκορντμαν Γάλλου Renaud Lavillenie κράτησε από την αρχή μεχρι και αρκετά μετά το τέλος του προγράμματος το βράδυ της 4ης ημέρας των αγώνων στίβου στο Ριο, με θριαμβευτή τον Βραζιλιάνο με 6,03μ. και νέο Ολυμπιακό και εθνικό ρεκόρ.

Στην αρχή του αγωνίσματος, λόγω έντονης βροχόπτωσης ο τελικός διακόπηκε για περίπου 1 ώρα, ενω είχαν γίνει μονάχα 3 αποτυχημένες προσπάθειες. οι οποίες δεν μέτρησαν τελικά.

Ο Κωστας Φιλιππίδης ξεκίνησε με επιτυχημένη προσπάθεια στα 5,50μ., για λίγο έχασε την πρώτη στα 5,65μ. που τελικά δεν μπόρεσε να περάσει κι έμεινε στην 7η θέση.

Στα 5,65μ. απέτυχε και ο Barber, ενώ πέρασαν μονάχα οι Braz, Kudlicka, Lisek, Kendricks, Xue.
Ο Renaud Lavillenie ξεκίνησε στα 5,75μ., επιτυχημένα ενώ τα πέρασαν και οι Kudlicka, Lisek, daSilva, με τους Kendricks, Sue να αφήνουν προσπάθειες.
Τα 5,85μ. πέρασαν με την πρώτη Lavillenie, daSilva, Kendricks, ενώ Kudlicka, Lisek μετά την πρώτη χαμένη προσπάθεια άφησαν το ύψος.

Στα 5,93μ. μόνο ο Lavillenie κατάφερε να περάσει με την πρώτη, ενώ με τη δεύτερη τα πέρασε ο daSilva κάνοντας ρεκόρ Νοτίου Αμερικής. O Kendricks δεν τα κατάφερε και με 5,85μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Renaud Lavillenie πέρασε με την πρώτη και τα 5,98μ. κάνοντας ρεκόρ Αγώνων, με τον Βραζιλιάνο ακολούθως να αφήνει το ύψος και ο πήχυς να ανεβαίνει στα 6,03μ.

Εκεί στη δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να το περάσει ο daSilva κάνοντας φυσικά νέο ρεκόρ.
Την 3η προσπάθεια ο Lavillenie την έκανε στα 6,08μ. χωρίς επιτυχία, με αρνητικο στοιχείο τις αποδοκιμασίες πριν την προσπάθεια από Βραζιλιάνους θεατές, με τον Βραζιλιάνο αθλητή του Petrov να κατακτά μια σπουδαία νίκη!
Ο daSilva έγινε ο 6ος όλων των εποχών καθώς και ο 17ος αθλητής που περνάει τα 6μ. στον ανοικτό στιβο (και 7ος και 19ος σε ανοικτό και κλειστό μαζί αντίστοιχα)

Όλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες:
www.stivoz.com/forum/calendar.php?do=getinfo&e=1655&day=2016-8-12&c=1

Προηγούμενο άρθροRio, day4: Προκρίθηκαν Δουβαλίδης, Τραίκοβιτς – Προβλήματα από τη βροχή στην αρχή
Επόμενο άρθροRio, day4: Κυρίαρχος ο Rudisha στα 800μ. (+video) H Miller επικράτησε της Felix στα 400μ.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κωστας Φιλιππίδης. Καλός αθλητής. Έκανε καλό όνομα κερδίζοντας παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, αλλά από εκεί και πέρα……..
    Μπήκε στην νοοτροπία να κάνει 1 έως 2 αγώνες την εβδομάδα, από τοπν Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, κερδίζοντας χρήματα και ότι γίνει στον μεγάλο αγώνα της χρονιάς. Του είναι εύκολο να μπαίνει στους τελικούς του αγωνίσματος, αλλά μέχρι εκεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ