Με δάκρυα στα μάτια, σπασμένη φωνή και αρκετές φορές φτάνοντας στο σημείο που έδειχνε να μην μπορεί να συνεχίσει, ο Oscar Pistorius άρχισε να απολογείται στην πολύκροτη δίκη.

Ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης ξεκίνησε ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια της Reeva Steenkamp, τη σύντροφό του που έπεσε νεκρή από τα πυρά του στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους γονείς της. Προσπαθούσα να προστατεύσω την Reeva. Εκείνο το κρεβάτι, όταν έπεσε για ύπνο, αισθανόταν πως την αγαπούσαν, σας διαβεβαιώνω», είπε σηκώνοντας μετά βίας τα μάτια για να κοιτάξει το ακροατήριο όπου βρίσκονταν οι συγγενείς του μοντέλου και δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα δάκρυά τους. Ο Pistorius επιμένει από την αρχή πως όταν άνοιξε πυρ απέναντι στην κλειστή πόρτα του μπάνιου στο σπίτι του, όπου βρισκόταν κλεισμένη η σύντροφός του, πίστευε ότι είχε εισβάλει κάποιος διαρρήκτης.

«Δεν υπάρχει στιγμή από τότε που έγινε αυτή η τραγωδία που να μην σκέφτομαι την οικογένειά σας. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και τη θλίψη που σας προκάλεσα», πρόσθεσε ο Pistorius απευθυνόμενος στους γονείς του μοντέλου.

«Από εκείνη τη νύχτα έχω τρομακτικούς εφιάλτες. Ξυπνάω μέσα στο βράδυ και νομίζω πως μυρίζω αίμα», συνέχισε ο Νοτιοαφρικανός αποκαλύπτοντας ότι παίρνει αντικαταθλιπτικά από τότε που σκότωσε τη σύντροφό του, ενώ διηγήθηκε στο ακροατήριο μία περίπτωση που ξύπνησε τρομαγμένος και σύρθηκε μέσα σε μία ντουλάπα γιατί ήταν τόσο φοβισμένος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μεγάλωσε μέσα σε ένα εγκληματικό περιβάλλον, χωρίς τον πατέρα του, με τη μητέρα του να φοβάται τα βράδια. «Η μητέρα μου είχε όπλο. Το φύλαγε σε μία τσάντα κάτω από το μαξιλάρι της», είπε σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει προφανώς τις εντυπώσεις από τις καταθέσεις μαρτύρων που προηγήθηκαν, οι οποίοι μιλούσαν για το πόσο αγαπούσε τα όπλα ο αθλητής.

Μετά από όλα αυτά, ο συνήγορός του ζήτησε να συνεχιστεί άλλη ημέρα η διαδικασία, καθώς επικαλέστηκε την εξάντληση του κατηγορούμενου.

Προηγούμενο άρθροΑγώνες υπό βροχή στο Ρέθυμνο
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Σμαλιός επιστρέφει στα πάτρια εδάφη –Έρχεται στην Κω για προετοιμασία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ