Επιλεκτικό αποκλεισμό κάνουν οι διοργανωτές των ευρωπαϊκών μίτινγκ σε όλους τους αθλητές που έχουν συνεργαστεί με τον περιβόητο προπονητή, Τρέβορ Γκράχαμ.

Ο αφορισμός έχει στόχο τη Μάριον Τζόουνς, η οποία βρέθηκε πέρυσι θετική σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών για να αθωωθεί, όταν το δεύτερο δείγμα βγήκε αρνητικό.

Άλλοι διάσημοι αθλητές του Τρέβορ Γκράχαμ είναι βέβαια ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης Τζάστιν Γκάτλιν, που πιάστηκε ντοπέ (χρήση τεστοστερόνης το 2006), αλλά και ένας ακόμη πρωταγωνιστής της Αθήνας, ο Αμερικάνος Σον Κρώφορντ.

Ο τελευταίος είναι το “θύμα” αυτής της απόφασης, μιας και ούτε έχει πιαστεί να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ εγκατέλειψε πέρυσι τον Γκράχαμ μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο με τον Γκάτλιν.

Ο πρόεδρος του γκρουπ (Euromeetings) που διοργανώνει τα ευρωπαϊκά μίτινγκ, Ράινε Σόντερμπεργκ ήταν σαφής, λέγοντας “δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κανέναν αθλητή να τρέχει στην Ευρώπη, αλλά θα συστήσουμε η Μάριον Τζόουνς και όλοι οι αθλητές του Τρέβορ Γκράχαμ να μην μπορούν να αγωνιστούν στα δικά μας μίτινγκ“.

Πηγή: sport24.gr

Προηγούμενο άρθροAφυδατωση & αναπλήρωση υγρών
Επόμενο άρθροΗμερίδα ΣΕΦ 17/02/07