O Κώστας Φιλιππίδης συνέχισε τις καλές εκτός έδρας εμφανίσεις. Μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα του στην Ορλεάνη την περασμένη βδομάδα, όπου είχε υπερβεί τα 5,70μ., πέρασε στο Κότμπους της Γερμανίας τα 5,60, άλμα που του έδωσε την τρίτη θέση στο μίτινγκ.
Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,30 μ. και συνέχισε δίχως απώλειες στα 5,40 μ. και 5,50 μ., ενώ στη συνέχεια πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια τα 5,60 μέτρα. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ άφησε το 5,65 μ., προκειμένου να δοκιμάσει στα 5,70 μ., ύψος που δεν κατάφερε τελικά να υπερβεί.
Νικητής του αγώνα ήταν ο Alexander Gripich με 5,70 μ. και δεύτερος ο Τσέχος Michal Balner με 5,65 μέτρα. Ο Φιλιππίδης θα συνεχίσει τους αγώνες του στην Γερμανία, την Παρασκευή στο Ντίσελντορφ.
Στο ύψος των γυναικών εντυπωσίασε η Πολωνή Kamila Lićwinko, η οποία περνώντας τα 2μ. έγινε η κορυφαία φέτος στον κόσμο.