Το 2012 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 12.80 στα 110μ. εμπόδια. Το 2013 ο Aries Merritt αισθανόταν έλλειψη ενέργειας, δυσκολία στην αποκατάσταση καθώς και προβλήματα στην αναπνοή. Διαγνώστηκε με πρόβλημα στη λειτουργία του νεφρού (μόνο 15%!) λόγω μιας κληρονομικής ασθένειας που εντοπιζόταν σε ΑφροΑμερικανούς, που οδηγούσε σε νεφρική ανεπάρκεια, ενώ ένας ιός τον είχε προσβάλλει επιπρόσθετα σε νεφρά κσι μυελό των οστών.

Νοσηλεύόταν από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2014, και είχε ακόμη πρόβλημα στην πρωτεινοσύνθεση και έχανε βάρος. Κάποια από τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν ενμέρει αλλά χρειαζόταν μεταμόσχευση νεφρού και θα προγραμμάτιζε σχετική επέμβαση.

Ο 30χρονος πλέον Merritt, κράτησε μυστικό το πρόβλημα του μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εκεί αγωνίστηκε περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, δεν μπορούσε να είναι σπίτι του περιμένοντας το χειρουργείο. Κι έκανε κάτι πέρα από κάθε λογική. Όχι μόνο να μπει ομάδα και να αγωνιστεί αλλά να κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο -που ήταν σαν χρυσό γι αυτόν όπως είπε, με την προσπάθεια που έκανε να παραμείνει δυνατός και να παρακάμψει τα τόσα προβλήματα.

Ο Merritt υποβλήθηκε την Τρίτη σε μεταμόσχευση λαμβάνοντας νεφρό από την αδεφή του LaToya. Οι γιατροί είπαν πως πήγε καλά, ήταν τα λόγια του προπονητή του, Andreas Behm, ενώ η αποκατάσταση δεν μπορεί να εκτιμηθεί πόσο χρόνο θα πάρει. Ο Merritt θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Ριο, αλλά πολύ πιθανό στο Πεκίνο να έκανε την τελευταία του κούρσα σε υψηλό επίπεδο. Πέρασε όμως το δυσκολότερο εμπόδιο!

Προηγούμενο άρθροΣτα 5,67μ. ο Φιλιππίδης στο …ζέσταμα των τελικών του Diamond League
Επόμενο άρθροΌλα δικά της! Η Κυριακοπούλου νικήτρια και …αδαμάντινη στη Ζυρίχη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ