Ο 3ος αγώνας της σειράς Diamond League γίνεται το Σάββατο 28 Μαίου στο “σπίτι του στίβου”, το Hayward Field, όπου θα γίνει φέτος και το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το meeting στη μνήμη του Steve Prefontaine ξεκινάει με ορισμένα αγωνίσματα από το βράδυ της 27/5, με 10 ώρες βέβαια διαφορά για την Ελλάδα, ενώ το κύριο μέρος του θα μεταδοθεί ζωντανά στις 11μμ από την ΕΡΤ3.

-> Πρόγραμμα/συμμετοχές/αποτελέσματα

Την Α΄ ημέρα, εκτός προγράμματος, στα 5000μ. οι κάτοχοι των παγκοσμίων ρεκόρ, η Gidey και ο Cheptegei θα επιδιώξουν ακόμα και να τα βελτιώσουν.

Στο επί κοντώ ο Mondo Duplantis είναι βέβαια πάντα ικανός για το καλύτερο ενώ σε υψηλά επίπεδα είναι ο Nilsen.
Στο ύψος κάνει πρεμιέρα η Yaroslava Mahuchikh.

Στα 100μ. ο Knighton με πρόσφατο το μεγάλο ρεκόρ στα 200μ., θα αγωνιστεί με τους Coleman, Lyles, Bromell, Kerley, deGrasse, Tebogo, σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κούρσα που θα κλείσει το πρόγραμμα τη Β’ ημέρα.
Στις γυναίκες ξεχωρίζει η Elaine Thompson.
Η Athing Mu τέθηκε εκτός 800μ. λόγω covid.
Στα 1500μ. τρέχουν Tsegay και Kipyegon, στο μίλι Ingebrigtsen και Cheruiyot, στα 400μ. Norman και James, στα 400μ. εμπόδια ο dos Santos.
Εκτός προγράμματος, στα 100μ. εμπόδια Harrison και Camacho ενώ στα 200μ. η Fraser.

Στη σφαιροβολία ανδρών ο Ryan Crouser με τους Kovacs και Walsh συνθέτουν ένα πολύ δυνατό αγώνισμα. Στο μήκος ξεχωρίζει η Vuleta (-Spanovic). Στο δίσκο, την Α’ ημέρα, Perkovic και Allman, ενώ σε αγώνισμα 2 μιλίων τρέχει η Niyonsaba.

Προηγούμενο άρθροαγώνες ρίψεων Ι.Φράγγογλου (Σέρρες) 25.5.2022
Επόμενο άρθροPace: Ατομικά Αναγνώστου και Τσουπάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ