Ιστορική η 144η Σύνοδος της ΔΟΕ, με τη διεξαγωγή της για πρώτη φορά στην Αρχαία Ολυμπία με το διαδικαστικό μέρος στο Costa Navarino (έχουν γίνει άλλες 8 στην Αθήνα) και την εκλογή του προσώπου που αντικαθιστά μετά από 12 χρόνια τον Thomas Bach.
Η 10η είναι και η ηρώτη φορά που γυναίκα αναλαμβάνει την Προεδρία και επίσης πρώτη φορά από την Αφρική.

-> ΔΟΕ: Πρόεδροι & σύνοδοι

Η 42χρονη Kirsty Coventry από τη Ζιμπάμπουε, είναι και η νεότερη που αναλαμβάνει, μετά τον de Coubertin (ιδρυτή και 2ο Πρόεδρο, μετά τον Δ.Βικέλα) και πήρε το χρίσμα διαδεχόμενη τον Bach υπό τις ..ευλογίες του, από την πρώτη μάλιστα ψηφοφορία, με 49 ψήφους σε σύνολο 97.

Η Coventry που στην αθλητική της καριέρα, μεταξύ άλλων είχε 7 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην κολύμβηση (χρυσό στα 200μ. ύπτιο σε Αθήνα και Πεκίνο) που υπήρξε και πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών, ήταν και η μικρότερη των 8 υποψηφίων.
Υπερίσχυσε του Samaranch junior (ο πατέρας, Juan Antonio, ήταν ο 7ος και επί προεδρίας του ανέλαβε η Αθήνα τους Αγώνες) ο οποίος έλαβε 28 ψήφους, ενώ τρίτος με 8 ψήφους ήταν ο πρόεδρος της World Athletics, ο Sebastian Coe.

Η Coventry αναλαμβάνει από τις 23 Ιουνίου.
O Thomas Bach θα είναι πλέον Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΟΕ, όπως ανακοινώθηκε – και μάλιστα σε standing ovation.
Ο Σπύρος Καπράλος που φτάνει φέτος το όριο των 70 ετών έλαβε με μεγάλη πλειοψηφία ακόμα 4 χρόνια ως μέλος της ΔΟΕ.
(Στα επίτιμα μέλη συγκαταλέγεται και ο Λάμπης Νικολάου)

Προηγούμενο άρθροΛευκωσία: Χρυσός ο Κυριαζής – 1η δύναμη η Γερμανία
Επόμενο άρθροNanjing: Αρχή με νίκη Diaz – και μια ακύρωση λόγω spikes

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ