Περιορισμένες συμμετοχές, δράση σε τρεις χρονικές ζώνες και άμεση αποχώρηση των πρωταγωνιστών από το Στάδιο με την ολοκλήρωση του κάθε αγωνίσματος, θα χαρακτηρίσουν το εφετινό κορυφαίο ραντεβού εντός συνόρων στο ΣΕΦ (και μάλλον μοναδικό και αν…)

-> Νέο πρόγραμμα, συμμετοχές, πληροφορίες & πρωτόκολλο

Με προγραμματισμό για rapid τεστ, τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και με τη σύσταση προς όλους για αυξημένη προσοχή, αρχίζουν σταδιακά να ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του εφετινού πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο ΣΕΦ που έχει δρομολογηθεί το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο 12-13 Φεβρουαρίου στη σκιά του covid-19.

Η διοργάνωση θα είναι διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία κορονοϊού. Όπως είναι γνωστό θα πραγματοποιηθεί (δυστυχώς) με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών ανά αγώνισμα.

Ενδέχεται – εφόσον τελικά γίνουν οι αγώνες μια και τα δεδομένα αλλάζουν με πολύ γρήγορο ρυθμό – να προκύψουν μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα ιδαίτερα λόγω του εργάσιμου της Παρασκευής κάτι που θα αποσαφηνιστεί προσεχώς – ίσως και στο Σάββατο λόγω των απαγορεύσεων
Η κάλυψη από ΕΡΤ είναι προγραμματισμένη για Παρασκευή (ERTsports) και Σάββατο (ΕΡΤ3) στις 5μμ.

Αναμένεται να υπάρξει αναλυτική οδηγία και το πρόγραμμα επίσημα από τον ΣΕΓΑΣ όμως με τις έως τώρα πληροφορίες, προκύπτει ότι:

>>Η μετακίνηση όσων μεταβούν στο ΣΕΦ από την περιφέρεια θα γίνει με ιδιωτικά μέσα και με σχετική βεβαίωση από τη διοργανώτρια ομοσπονδία, προς τους μετακινούμενους που θα «πάει» και στη ΓΓΑ και στη γ.γ. της Πολιτικής Προστασίας ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για …πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης.

Αντίστοιχη διαδικασία θα υπάρξει και για εκείνους που θα χρειαστεί να μετακινηθούν το Σάββατο μετά τις 6:00 μ.μ. που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα.

>>Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον όμιλο υγείας «Μετροπόλιταν» προγραμματίζει rapid τεστ για αθλητές, κριτές και το προσωπικό που θα χρειαστεί να είναι μέσα στη «σάλα» για τους αγώνες.

Τα τεστ θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη και σύμφωνα με τη χρονολογική σειρά των αγωνισμάτων ενώ υπάρχει σύσταση και προς τους προπονητές να υποβληθούν και αυτοί ατομικά σε τεστ για τη μεγαλύτερη ασφάλεια όλων μέσα στο Στάδιο.

…Αγωνίζεσαι και φεύγεις

Το αγωνιστικό πρόγραμμα χωρίζεται χρονολογικά σε 5 (αντί για 3 που ήταν αρχικά) ζώνες, ώστε να μπορούν να τηρηθούν οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Υπάρχει περιορισμένος προβλεπόμενος αριθμός ανά αγώνισμα και προκριματικά προβλέπονται μόνο σε 60μ.- 200μ.-400μ.-800μ με αντίστοιχο αριθμό για κάθε μια από τις πρώτες 2 ζώνες, ενώ στις υπόλοιπες είναι τελικοί. Ακόμη, θα γίνονται και τα αγωνίσματα συνθέτων.

Συνολικά μέσα σε όλη την εγκατάσταση του ΣΕΦ πρέπει να υπάρχουν έως 170 άνθρωποι ανεξαρτήτως εάν θα είναι αθλητές, κριτές, προσωπικό της διοργάνωσης – ενώ στο κεντρικό το όριο είναι οι 90.

Για το σκοπό αυτό έχει δοθεί και επαναλαμβάνεται συχνά η σύσταση προς όλους τους συμμετέχοντες να φεύγουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα τους ώστε αυτός ο αριθμός (των 170 & 90) να παραμένει συστηματικά σταθερός σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος μέσα στο Στάδιο.

Φυσικά αυτό στερεί μεγάλο μέρος της απόλαυσης σε έναν αθλητή από τη συμμετοχή του, όμως εφέτος απ ότι φαίνεται δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Σημειώνεται πως δεν θα γίνουν απονομές.
Επίσης είναι γνωστό πως δεν επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.

Στις πόρτες του ΣΕΦ θα υπάρχει μια σχετική επιτήρηση εισερχομένων, όμως γίνεται πανεύκολα αντιληπτό ότι δεν μπορούν να υπάρξουν …αστυνομικού τύπου μέτρα και χρειάζεται άπαντες να κατανοήσουν ότι το πρώτο και κυριότερο μέλημα θα πρέπει να είναι η τήρηση των αποστάσεων και η αποφυγή συνωστισμού σε συνδυασμό πάντα με τη χρήση μάσκας (πλην των αγωνιζομένων φυσικά).

Αναμονή για το πώς θα ταξιδέψει η ομάδα για το Βαλκανικό

Έναν μάλλον εύκολο γρίφο καλούνται να λύσουν στις αμέσως επόμενες ημέρες στον ΣΕΓΑΣ σχετικά με τη μετακίνηση των αθλητών και αθλητριών μας που θα θελήσουν να αγωνιστούν στο Βαλκανικό της Κωνσταντινούπολης το άλλο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου (είναι ο αγώνας τελευταία ευκαιρία για όσους θέλουν δράση ή όριο για το ευρωπαϊκό του Τορούν).

Με δεδομένο ότι έχει διακοπεί η αεροπορική σύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας λόγω πανδημίας οι επιλογές ουσιαστικά περιορίζονται στην εξής μία: Οδικώς.

Λογιά αυτό μπορεί να γίνει αφού προηγηθεί προσυγκέντρωση των μελών της ελληνικής αποστολής στη Θεσσαλονίκη και αναχώρηση από εκεί με πούλμαν (και πάντα με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης και νέα τεστ και φυσικά καραντίνα με την επιστροφή τους).

Πολλά περισσότερα θα αποσαφηνιστούν μόλις ξεκαθαρίσει ο αριθμός των ενδιαφερομένων για τη διοργάνωση οπότε θα γίνουν γνωστά και τα επόμενα βήματα.

Όσο για την ημερίδα που προγραμματιζόταν τότε, αυτή παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη και βέβαια εάν δεν γίνει ενισχύει την ανάγκη για το βαλκανικό.

Stivoz.gr-team

Προηγούμενο άρθροΡωσικός Χειμώνας σε απαισιόδοξο κλίμα
Επόμενο άρθροΚορυφαίες παρουσίες στο Lievin – με ελληνικό καρέ
Ο Κώστας Μπάκος είναι δημοσιογράφος - αθλητικός συντάκτης. Από το 2001 κάνει μεταδόσεις αγώνων στίβου και άλλων ολυμπιακών αθλημάτων στο Eurosport. Ήδη από το 1995 και επί σειρά ετών ήταν στην επιμέλεια του ρεπορτάζ στίβου και από το 2004 πέρασε και στη σύνταξη ύλης σε κορυφαίες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ