Η ζέστη στο Tokyo είναι ένα θέμα που συζητείται από την παρουσίαση το 2013 για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και μετά κι από όσα έγιναν κυρίως σε Μαραθώνιο γυναικών και 50χλμ βάδην στη Doha φαίνεται πως έχουν θορυβηθεί στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι θέτει πλάνο να μετακινήσει τον Μαραθώνιο και τα αγωνίσματα βάδην στο Sapporo, πόλη στο βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας, που φιλοξένησε και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 1972. Εκεί οι θερμοκρασίες αναμένονται κατά 5-6 βαθμούς ψυχρότερες σε σχέση με την πρωτεύουσα που είναι στο ΝΑ άκρο της χώρας κι απέχει περισσότερο από 800 χιλιόμετρα.

Θα είναι πρόσθετα σε μια σειρά μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από τη διοργανώτρια Αρχή σε συνεννόηση με τη ΔΟΕ και τις Διεθνείς Ομοσπονδίες για την άμβλυνση των επιπτώσεων των θερμοκρασιών που μπορεί να συμβούν το προσεχές καλοκαίρι. Η ΔΟΕ ενημέρωσε την IAAF για τις προτεινόμενες αλλαγές.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Sebastian Coe, δήλωσε: “Έχουμε συνεργαστεί στενά με τη ΔΟΕ και το Tokyo2020 για τις πιθανές καιρικές συνθήκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε σχετικά με την πρόταση να μετακινηθούν οι αγώνες σε δρόμο στο Sapporo. Η παροχή στους αθλητές της καλύτερης πλατφόρμας για την απόδοσή τους στο περιβάλλον που βρίσκονται είναι κεντρική σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις και θα συνεργαστούμε με τους διοργανωτές για να δημιουργήσουμε τους καλύτερους αγώνες Μαραθωνίου και βάδην για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους”.

Στο ερχόμενο συμβούλιο που θα γίνει στις 30/10- 1/11 θα συζητηθεί εκτάκτως το θέμα αυτό.

Ο αρχικός προγραμματισμός είχε ώρα εκκίνησης στις 6 το πρωί τους Μαραθωνίους και τα 20χλμ – και στις 5:30 τα 50χλμ βάδην, που θα γίνουν μόνο για άνδρες.

Προηγούμενο άρθροΤο “Come out” του Clement στο πολύχρωμο στάδιο του LA
Επόμενο άρθροΕπιστολή ΣΕΓΑΣ στον Υφυπουργό Αθλητισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ