Σχεδόν με εννιά χρόνια καθυστέρηση, η Olga Kuzenkova και η Svetlana Krivelyova έμαθαν πως το… έγκλημα έχει και τιμωρία. Η ρωσική ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε την Τρίτη πως επιβάλει στις δύο ρίπτριες διετή ποινή αποκλεισμού, όπως αναμενόταν.

Αμφότερες βρέθηκαν θετικές σε απαγορευμένη ουσία σε επανεξέταση παλιών δειγμάτων. Η 42χρονη Kuzenkova «συνελήφθη» από το δείγμα της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2005, όπου είχε κερδίσει στη σφυροβολία. Η ποινή της ξεκινά από τις 27 Μαρτίου του 2013 και ακυρώνονται όλα τα αποτελέσματά της από τις 12 Αυγούστου του 2005 έως τις 11 Αυγούστου του 2007. Εννοείται πως χάνει τον παγκόσμιο τίτλο του 2005, ο οποίος θα πάει στην Yipsi Moreno.

Η 43χρονη Krivelyova βρέθηκε θετική στην επανεξέταση των δειγμάτων των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, οπότε θα χάσει έχει ήδη χάσει το χάλκινο μετάλλιο που είχε πάρει το 2004 στη σφαιροβολία. Η ποινή της αρχίζει από τις 2 Απριλίου του 2013 και ακυρώνονται όλα τα αποτελέσματά της από τις 18 Αυγούστου του 2004 έως τις 17 Απριλίου του 2006.

Και οι δύο αθλήτριες ούτως ή άλλως είχαν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Μαζί με εκείνες όμως τιμωρήθηκε και μία ενεργεία αθλήτρια. Η Yelena Churakova– έφτασε στον ημιτελικό στα 400 μ. εμπ. πέρυσι στο Λονδίνο- βρέθηκε θετική σε τεστοστερόνη τον Ιανουάριο και αποκλείστηκε για δύο χρόνια.

Προηγούμενο άρθροH προκήρυξη για τα Διασυλλογικά
Επόμενο άρθροΡήξη συνδέσμου ο Ιωάννου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ