Ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος και η Αριάδνη Αδαμοπούλου, αθλητές  του επί κοντώ υπό την τεχνική καθοδήγηση του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου,  σε μια «στιβική» συζήτηση με τον συνεργάτη μας Κώστα Μπάκο.

Η Αδαμοπούλου (σπουδάζει στις ΗΠΑ) και ο Χρυσανθόπουλος (εντός συνόρων) κάνουν συστηματική προσπάθεια για συνεχή βελτίωση.

Στόχος τους, όπως για κάθε “στιβικό”, πρώτα απ όλα να ξεπερνούν τα ατομικά τους όρια και στη συνέχεια να διεκδικούν διακρίσεις σε μεγάλους αγώνες.

Ολη η ομάδα με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση του StivoZ.gr για μια φιλική συζήτηση – που έγινε μέσω τηλεσυνάντησης όπως επιβάλλουν οι συνθήκες πανδημίας – και είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και να ακούσουμε τις απόψεις τους για μια σειρά από θέματα που ενδιαφέρουν τους φίλους του στίβου.

Τόσο ο προπονητής, ο Βασίλης Μεγαλοοικονόμου, όσο και οι δυό αθλητές του δεν έκρυψαν το κυρίαρχο αίτημα που έχει τεθεί από όλους τους πρωταγωνιστές του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας εδώ και πολύ καιρό.

Θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν σε αγώνες.

Όταν χρειάστηκε να αναλύσει λίγο παραπάνω στο συγκεκριμένο θέμα, ο Βασίλης Μεγαλοοικονόμου ήταν ξεκάθαρος:

Σε ότι αφορά τη λύση για την έλλειψη αγωνιστικής δράσης, ένας από τους πολύ καλούς Έλληνες προπονητές δεν έκρυψε αυτό που ουσιαστικά λένε όλοι:

Για την νεαρή Αριάδνη που ζει και σπουδάζει στις ΗΠΑ υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα. Εκεί μέσα από τη δράση και τον συναγωνισμό επεκτείνει συνεχώς τα ατομικά της όρια. Ύστερα από τα 4,32 μ. πριν λίγο καιρό, έχει ξεπεράσει και τα 4,37 κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ στοχεύει σε ακόμα υψηλότερα άλματα καθώς είναι μακριά από την προβληματική ελληνική πραγματικότητα αν και η ίδια έσπευσε να ξεκαθαρίσει:

Η Αδαμοπούλου βρίσκεται σε ανοδική πορεία αν και μακριά από τον προπονητή της και για την προετοιμασία εξ αποστάσεως… ευτυχώς που υπάρχουν τα μηνύματα, τα βίντεο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Επίσης θετικό για την Αδαμοπούλου, είναι που έχει τη δυνατότητα για αγώνες και μάλιστα με έντονο συναγωνισμό. Όπως μάς λέει:

Όταν η συζήτησή μας, ήρθε στο «γιατί διάλεξαν το επί κοντώ» και στους πρωταγωνιστές που τους έκαναν να αγαπήσουν το αγώνισμα η Αριάδνη και ο Θοδωρής δεν έκρυψαν:

Η Ισινμπάγεβα και ο Οττο…

και προχωρώντας η συζήτηση στο …δια ταύτα:

Ένας αγώνας και… τέλος

Ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος έκανε έναν αγώνα στον κλειστό και ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η σεζόν.

Ένας από τους καλούς επικοντιστές που ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμό πριν από καιρό αλλά συνεχίζει την προσπάθειά του, μέχρι να καταλάβει εφέτος τι γίνεται μέσα σε έναν σταμάτησε η δράση και δεν έκρυψε:

Πέρα από τα παραπάνω, η γνώμη του προπονητή έχει πάντα ξεχωριστή βαρύτητα κι όταν ζητήσαμε από τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου να μιλήσει λίγο πιο αναλυτικά για τους αθλητές του, μάς τόνισε:

Υπάρχει εμπιστοσύνη…

Η …ανταπάντηση με χαμόγελο

Σε ότι αφορά τους αγωνιστικούς στόχους του καλοκαιριού μόλις γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα;

Τους ζητήσαμε να πουν δυο λόγια στους φίλους του StivoZ.gr
αλλά και γενικότερα στους φίλους του κλασικού αθλητισμού

“Αν δεν είχαμε τον κλασικό Μαραθώνιο θα είχαμε περάσει πιο δύσκολες στιγμές.”

Ο Χρυσανθόπουλος, ξέρει όπως και ο προπονητής του ότι είναι θέμα χρόνου να φύγει πολύ πιο ψηλά από τα 5,50 μ. επίδοση που τον χαρακτηρίζει με τη γλώσσα των αριθμών αλλά όχι και των δυνατοτήτων του. Οπως είπε:

Θετική σκέψη και ξεκάθαρα μηνύματα…

“Έχουν έρθει τα πάνω κάτω και χρειάζεται υπομονή”

Ο Βασίλης Μεγαλοοικονόμου μίλησε πολύ ειλικρινά όταν του ζητήσαμε να μιλήσει για αθλητές που ουσιαστικά βρίσκονται πολύ κοντά στο να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους…

Οι προσδοκίες για το άμεσο μέλλον…

Στο φινάλε της συζήτησής μας, ο Θοδωρής, η Αριάδνη και φυσικά ο προπονητής τους, ο Βασίλης Μεγαλοοικονόμου, έβαλαν, καθένας τους, τον δικό του επίλογο…

Προηγούμενο άρθροWR η Yang στα 20χλμ βάδην
Επόμενο άρθροΚαλή κούρσα Γκούρλιας και Γκελαούζος στη Δρέσδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ