Ημέρα θλίψης για τον ελληνικό στίβο η 8/4/2021 καθώς έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής (72 ετών) αλλά και ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Μανώλης Μανωλόπουλος (89 ετών).

Ο Βασίλης Σεβαστής αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα τον κορωνοϊό, με μια νοσοκομειακή λοίμωξη να επιβαρύνει την κατάσταση.
Στη μνήμη του θα αφιερωθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 ξατόπιν απόφασης του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ. Ο κος Καπράλος πρότεινε καθιέρωση ετήσιας υποτροφίας στη μνήμη του για τους πανελληνιονίκες των συνθέτων Α/Γ

Ήταν Μεσογειονίκης το 1971 και τρίτος βαλκανιονίκης στο 10θλο, πρωταθλητής Ελλάδος το 1969 και το 1974 και κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ. Κατόπιν, καθηγητής φυσικής αγωγής στη δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση, σωματειακός κι εθνικός προπονητής στίβου, τεχνικός σύμβουλος και παράγοντας. Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από το 1997 (διαδεχόμενος τον Στράτο Μολυβά που μάλιστα απεβίωσε προ μηνών) και από το 2012 Γενικός Γραμματέας, ενώ στις τελευταίες αρχαιρεσίες εξελέγη εκπρόσωπος στην ΕΟΕ.

-> Πρόεδροι & ΔΣ ΣΕΓΑΣ

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η απώλεια του Βασίλη Σεβαστή μας αφήνει ένα τεράστιο κενό μαζί με τη μεγάλη λύπη που όλοι νιώθουμε.
Για όσους τον ξέραμε από κοντά, υπήρξε μεγάλος αθλητής και αργότερα κορυφαίος παράγοντας του κλασικού αθλητισμού που υπηρέτησε μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του. Πάντα μαχητικός και πιστός στα πιστεύω και στο όραμα του, έδινε τους αγώνες του για τη δημοκρατία και την αξιοκρατία.
Σαν ελάχιστο φόρο τιμής, προτείνω να καθιερωθεί ετήσια υποτροφία από την ΕΟΕ στο νικητή και στη νικήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Δέκαθλο και στο Έπταθλο αντίστοιχα, που θα φέρουν τον τίτλο Υποτροφία στη μνήμη Βασίλη Σεβαστή.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, λόγω της απώλειας του επί σειρά ετών Προέδρου και Γενικού Γραμματέα Βασίλη Σεβαστή και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

· Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.
· Να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της Ομοσπονδίας σε όλη την Ελλάδα από αύριο 9/4/2021 μέχρι και την ημέρα της κηδείας του.
· Να υψωθεί μεσίστια η Σημαία του ΣΕΓΑΣ στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας .
· Να πραγματοποιηθεί η κηδεία του εκλιπόντος με έξοδα του ΣΕΓΑΣ σε ένδειξη ελάχιστης τιμής.
· Να εκπροσωπηθεί στην εξόδιο ακολουθία μόνο από την Πρόεδρο λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.
· Να καταθέσει δάφνινο στεφάνι στη σορό του εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ
· Να αφιερωθεί στη μνήμη του το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 Παίδων – Κορασίδων αναγνωρίζοντας την μεγάλη αγάπη και προσφορά του στην ανάπτυξη του Στίβου.
· Να δημοσιευθεί η παρούσα απόφαση σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και να αποσταλεί σε όλα τα ΜΜΕ.

Εξουσιοδοτείται η Πρόεδρος να κοινοποιήσει την παρούσα απόφαση στην οικογένειά του

 “Ο Βασίλης Σεβαστής ήταν ένας άνθρωπος που πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον αθλητισμό της χώρας για δεκαετίας με συνέπεια, ανιδιοτέλεια, τιμιότητα και αγάπη. Ένας άνθρωπος που μέχρι το τέλος της ζωής του έδινε σπουδαίες και ορισμένες φορές άνισες μάχες. Ένας άνθρωπος με τον οποίο είχα την χαρά να βρεθώ σε πολλές πτυχές της αθλητικής και κοινωνικής μου ζωής, να συζητήσω, να ανταλλάξω απόψεις και να εμπνευστώ.
Η απουσία του είναι βέβαιο ότι αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Η κληρονομιά που αφήνει πίσω του μας υποχρεώνει όλους και ιδιαίτερα εμένα σήμερα ως Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ να εργασθούμε με την ίδια αυταπάρνηση και ζήλο για την πρόοδο του Αθλητισμού.
Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και την βαθιά μου αγάπη στην οικογένειά του και τους δικούς του”.

“Η απώλεια του Βασίλη Σεβαστή αφήνει τεράστιο κενό στον ελληνικό αθλητισμό και τον ελληνικό στίβο.

Ο Βασίλης αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στον αθλητισμό. Πρωταθλητής με μεγάλες διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, άξιος προπονητής και παιδαγωγός, κορυφαίο διοικητικό στέλεχος. Η μεγάλη αγάπη του για το στίβο, ήταν το σταθερό κίνητρο του για προσφορά. Ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ άλλαξε την πορεία του στίβου στη χώρα μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη θετική του πορεία σε αγωνιστικό, αναπτυξιακό και διοικητικό επίπεδο. Καμία περιγραφή δεν είναι αρκετή για να αποτυπώσει την τεράστια προσφορά του.

Όσοι είχαμε την τύχη και τη χαρά να συνεργαστούμε μαζί του, θα θυμόμαστε πάντα το πάθος, τη συνέπεια, τις διοικητικές του ικανότητες, την εντιμότητα του. Όλα όσα χαρακτηρίζουν έναν αγνό εθελοντή και ένα κορυφαίο αθλητικό διοικητικό στέλεχος.

Είναι δύσκολο να αποχαιρετήσω το Βασίλη. Το φίλο, το μέντορα στα διοικητικά του αθλητισμού, το στενό συνεργάτη για πάνω από 20 χρόνια.

Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στη γυναίκα, τις κόρες του, τον αγαπημένο του εγγονό.

Για το Βασίλη Σεβαστή, που φεύγει δικαιωμένος για όσα έχει προσφέρει στον Ελληνικό στίβο, νοιώθουμε σήμερα τη συντριβή του αποχωρισμού, και θα νοιώθουμε πάντα το βαθύ σεβασμό και την εκτίμηση στο νου και την μεγάλη αγάπη στην καρδιά μας”.

“Ο Βασίλης Σεβαστής έφυγε σήμερα από κοντά μας αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ο Στίβος έχασε σήμερα μια σπουδαία προσωπικότητα, έναν άνθρωπο με ικανότητες, γνώσεις, κύρος, μόρφωση, ήθος, σοφία, ανθρωπιά. Ο Βασίλης Σεβαστής υπήρξε ένας πρωτοπόρος άνθρωπος και ένας φωτεινός ηγέτης. Όσοι είχαμε την ευτυχία να εργαστούμε δίπλα του, δεν θα μπορούσαμε παρά να θαυμάσουμε και να συμπαρασυρθούμε από την αγάπη του για το Στίβο. Μια αγάπη που τον έκανε να αφιερώσει τη ζωή του στα γήπεδα και τους αγώνες. Μια αγάπη ανιδιοτελή, καθαρή και ολοκληρωτική. Όσοι υπηρετούμε τον ελληνικό αθλητισμό, από οποιαδήποτε θέση, είμαστε κληρονόμοι του και αισθανόμαστε βαριά την απώλειά του. Ο πατριάρχης του Κλασικού Αθλητισμού έφυγε σήμερα. Οι εργαζόμενοι του ΣΕΓΑΣ υποκλινόμαστε σιωπηλά και τον αποχαιρετούμε”.

Ο Μανώλης Μανωλόπουλος ήταν επί σειρά ετών Ομοσπονδιακός προπονητής ρίψεων. Το φεστιβάλ ρίψεων που γίνεται κάθε Άνοιξη στην Τρίπολη φέρει το όνομά του για να τιμηθεί η προσφορά του.
Η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, η Ανδριάνα Παπαδοπούλου, η Αρετή Αµπατζή, ο Χρήστος Πολυχρονίου ήταν μεταξύ των αθλητών του.

Προηγούμενο άρθροNέο ΔΣ ΣΕΓΑΣ: αντιπρόεδρος ο Κεντέρης, ΓΓ ο Χασκής
Επόμενο άρθροΑρχή με ημερίδα ρίψεων στη Λευκωσία – Τα πρωταθλήματα στη Λεμεσό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ