Ραντεβού στα γραφεία της ΕΟΕ έδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης (21/9) αθλητές και προπονητές με στόχο να δηλώσουν την αντίθεση τους στην απόφαση της πολιτείας να κόψει χρήματα από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα όχι μόνο η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο, αλλά και το μέλλον των ομοσπονδιών.

Η συγκέντρωση των αθλητών, έγινε με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕΟΕ, παρουσία του γγΑ Πάνου Μπιτσαξή, “Οχι στην εξόντωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού”, ανέφερε ένα από τα πανό που κρατούσαν οι υπάλληλοι των ομοσπονδιών που βρισκόταν έξω από το μέγαρο της ΕΟΕ, ενώ στο σύνολο τους οι αθλητές – από όλο το φάσμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού – συμφώνησαν να εντείνουν τις κοινές κινητοποιήσεις μέσα από τις οποίες θα καταφέρουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο Κώστας Φιλιππίδης, η Νικόλ Κυριακοπούλου, οι γυμναστές Βλάσης Μάρας και Λευτέρης Πετρούνιας, αρσιβαρίστες και παλαιστές. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής άκουσαν τους προβληματισμούς των αθλητών και δεσμεύθηκαν ότι θα προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις.

“Η σημερινή συνεδρίαση είναι έκτακτη καθώς έκτακτα είναι τα νέα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού. Οι οικονομικές δυσκολίες είναι γνωστές σε όλους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υλοποιήσουν οι Αθλητικές Ομοσπονδίες τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί έξοδα, τα οποία καλούνται να καλύψουν οι Ομοσπονδίες. Είναι ένα τεράστιο αδιέξοδο το οποίο πρέπει σήμερα να αντιμετωπίσουμε όλοι μας.

Αναγνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες που έχει η χώρα και αναρωτιόμαστε εάν ο αθλητισμός είναι πολυτέλεια, όταν δεν υπάρχουν χρήματα για την υγεία, για την παιδεία, για τις συντάξεις. Εμείς στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θεωρούμε ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό αγαθό και πρέπει η Πολιτεία να συνεχίσει να το ενισχύει”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΕ. Τα μέλη της ολομέλειας μεταξύ άλλων, ζήτησαν να δοθούν στις ομοσπονδίες τα χρήματα για να καλύψουν τα ταξίδια που έχουν σχέση με τις προκρίσεις των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

“Η ΕΟΕ έχει εξασφαλίσει χρήματα από χορηγίες, τα οποία πηγαίνουν και θα πηγαίνουν αποκλειστικά για την προετοιμασία των αθλητών και των αθλητριών καθώς η* Ολομέλεια έχει δεσμευθεί ότι όσα χρήματα εξασφαλίζει, θα πηγαίνουν μόνο για τους αθλητές.

Σας παρακαλούμε να μην συνηγορήσετε εσείς κύριε Μπιτσαξή και η Πολιτεία στην καταστροφή του ελληνικού αθλητισμού. Σας έχουμε ζητήσει και παρακαλούμε και πάλι, να γίνουν πράγματα, που δεν έχουν σχέση με το οικονομικό. Επαναφέρετε τα κίνητρα στον ελληνικό αθλητισμό. Είναι κάτι που δεν έχει κόστος ή έχει ελάχιστο, ενώ ο αντίκτυπος του θα είναι τεράστιος στην καρδιά του αθλητισμού!

Ξέρετε πολύ καλά τι να κάνετε. Από τη μεριά μας σας λέμε: κόψτε μισθούς υψηλά αμειβομένων υπαλλήλων, περιορίστε το πλεονάζον προσωπικό, είτε στην ΓΓΑ, είτε στα στάδια, είτε στις Ομοσπονδίες, όπου τέλος πάντων υπάρχει. Κόψτε σπατάλες, κόψτε αργομισθίες, κόψτε τα εκτός έδρας, αλλά μην κόβετε τα χρήματα από τον αμιγώς ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Πρέπει ο αθλητισμός να επιζήσει τις δύσκολες αυτές στιγμές καθώς η ικανοποίηση και η χαρά που φέρνουν οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών δεν έχουν αντάλλαγμα», κατέληξε ο κ. Καπράλος”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Σπύρος Καπράλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην Πολιτεία για τις περικοπές των προϋπολογισμών των ομοσπονδιών.

Προηγούμενο άρθροΟ Blake έκλεψε την παράσταση απο τον Bolt στις Βρυξέλλες (+video). Ο Φιλιππίδης κέρδισε το επικοντώ!
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιο ρεκόρ στο μαραθώνιο από τον Μακάου, όριο για τους Ολυμπιακούς έπιασε ο Πούλιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ