Την ώρα που αρκετοί από τους αθλητές που φιλοξενούνται στους ξενώνες του Αγ. Κοσμά θα πρέπει να τα μαζέψουν και να φύγουν- καθώς αυτή η ειδοποίηση υπάρχει- δόθηκε μία παράταση… ζωής για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Έπειτα από τη συνάντηση που είχε αυτή την εβδομάδα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, με τους επικεφαλής των ομοσπονδιών, διασφαλίστηκε η διατήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι και το τέλος του 2015.

Άλλωστε, κάτι τέτοιο ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητο, αφού ακόμη δεν έχει βρεθεί η διάδοχη λύση για τον ελληνικό αθλητισμό. Και το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι ξενώνες, όσο η μεταφορά των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση- ειδικά για το στίβο- δεν υπήρχε εναλλακτική λύση για τα νότια.

Σε ό,τι αφορά τους ξενώνες, ο ΣΕΓΑΣ έχει την εναλλακτική λύση του ΟΑΚΑ, αλλά και αυτός ο χώρος δεν είναι αρκετός. Αυτή τη στιγμή η ομοσπονδία στίβου έχει 12 δωμάτια στα οποία φιλοξενεί αθλητές, στον ένα όροφο του κτιρίου που έχει διατεθεί στο ΣΕΓΑΣ για αυτό το σκοπό, ενώ ακόμη εκκρεμεί η τυπική παραχώρηση του ισογείου στον ίδιο χώρο. Μόλις εξασφαλιστεί αυτό, ο πονοκέφαλος για την ομοσπονδία θα είναι η εξεύρεση πόρων για τις εργασίες που απαιτούνται για τη χρήση των υπολοίπων δωματίων, μια και τα μονίμως άδεια ταμεία του ΣΕΓΑΣ δεν βοηθούν τη δημιουργία τέτοιων αθλητικών «επενδύσεων».

Αυτή τη στιγμή στο ΟΑΚΑ φιλοξενούνται περίπου 20 αθλητές, οι οποίοι βέβαια δεν είναι… μόνιμοι κάτοικοι. Από την ομοσπονδία διαμηνύουν ότι το Σεπτέμβριο θα γίνει νέα επιλογή των ατόμων που θα μείνουν στα δωμάτια, προκειμένου να μην δημιουργηθούν νοσηρές καταστάσεις, όπως εκείνες στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά, όπου αθλητές θεωρούσαν τους ξενώνες… σπίτι τους και επέμεναν να μένουν εκεί, παρότι η αγωνιστική τους παρουσία δεν δικαιολογούσε τέτοιες παροχές.

Προηγούμενο άρθροΟ Φιλιππίδης 5,40 μ. στο Μόναχο
Επόμενο άρθροΤώρα και κλειστό χωρίς… πισίνα στο ΟΑΚΑ –Εγκρίθηκε η στεγανοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ