Κατοπιν συνάντησης κου Σεβαστή με μελη ΕΠΥΑ και κου Σπανιδη, ο τελευταιος δηλωσε
“Δήλωσα στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας την επιθυμία μου, για καθαρά προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους να μην συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή.
Θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρό του για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν αυτά τα χρόνια καθώς και όλους τους συνεργάτες μου στην ΕΠΥΑ. Επίσης όλους τους αθλητές και προπονητές της Ομοσπονδίας για την συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια.
Τέλος, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου σε οτιδήποτε μπορώ να φανώ χρήσιμος στην Ομοσπονδία και στο άθλημα”
(απο ΣΕΓΑΣ)

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ θα συνεδριάσει την Τετάρτη για τη συγκρότηση των επιτροπών, μεταξύ των οποίων και της ΕΠΥΑ όπου αναζητείται νέος επικεφαλής. Μετά την παραίτηση του Σπανίδη, τρία ονόματα «παίζουν» πολύ δυνατά για τη θέση αυτή. Ενα από αυτά είναι του Στέργιου Τσιφτσόγλου που εδώ και χρόνια είναι ο επικεφαλής στον Υψηλό Αθλητισμό στη Θεσσαλονίκη, ενώ δυνατά παίζουν και τα ονόματα του πρώην προπονητή της Μιρέλας Μανιάνι, Βασίλη Κοκόλη (που δεν είναι σε κάποιο πόστο της ομοσπονδίας αυτήν τη στιγμή), αλλά και του Γιώργου Πομάσκι. Ο τελευταίος, ωστόσο, μαζί με τον Θανάση Σιούντρη είναι πρόσωπα που τα ονόματά τους είναι στη λίστα, τόσο για τη θέση του ομοσπονδιακού όσο και για του τομεάρχη. Με τη λογική ότι θα γίνει τομεάρχης ο Σιούντρης, ο Πομάσκι «παίζει» πιο δυνατά για τεχνικός διευθυντής και μαζί με τους Τσιφτσόγλου, Κοκόλη δείχνει να είναι βασικός υποψήφιος για τη θέση.

«Το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει ως την Τετάρτη και πιστεύω πως θα έχουμε τελειώσει με την υπόθεση του νέου τεχνικού διευθυντή. Θα είναι ένα άτομο που θα έχει την ανάλογη προπονητική εμπειρία, αλλά και επιτυχίες που θα δικαιολογούν την πρόσληψή του σʼ αυτό το πόστο» ανέφερε ο Β. Σεβαστής.

08/10/08. Από το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίστηκε σήμερα η πρόσληψη των επικεφαλής προπονητών στις επιτροπές της Ομοσπονδίας ως εξής.

ΕΠΥΑ
Αστέριος Τσιφτσόγλου

Επιτροπή Ανάπτυξης
Κυριάκος Χονδροκούκης
Απόστολος Αποστολόπουλος
Χρήστος Χρυσοστομίδης
Μάρκος Καλούδης

Επιτροπή Αγώνων
Θανάσης Ράπτης

ΕΠΕΟ – Επιτροπή Στήριξης Ταλαντούχων Αθλητών
Γιάννης Κουτσιώρας
Γιάννης Κουτσοφλίνης
Μιχάλης Παυλούς

Δήλωση Τσιφτσόγλου
Ο Στέργιος Τσιφτσόγλου, μετά την επιλογή του από το ΔΣ δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ για την τιμή που μου έκαναν να με ορίσουν επικεφαλής προπονητή.
Γνωρίζω ότι αναλαμβάνω σε μια δύσκολη περίοδο για το στίβο και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό.
Φύσει αισιόδοξος άνθρωπος όμως, πιστεύω ότι με τη στήριξη της διοίκησης, με τη βοήθεια των συνεργατών μου και με την κατανόηση των αθλητών και των προπονητών θα συμβάλω στην ανύψωση του ηθικού της μεγάλης οικογένειας του στίβου και στη δημιουργία θετικών προϋποθέσεων για μια νέα πορεία του Κλασικού Αθλητισμού»

Πηγή ΣΕΓΑΣ

Προηγούμενο άρθροΠαμμακεδονικοί αγώνες
Επόμενο άρθροΑνακατανομή στους ξενώνες