Ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος προκηρύσσει και διοργανώνει την Κυριακή 29 Μαίου, σε συνεργασία με την Τ.Ε. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Αθήνας, αγώνες στίβου με την επωνυμία «ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΑ», στη μνήμη του επιφανούς αθλητικού παράγοντα Κώστα Παπαναστασίου ο οποίος διετέλεσε Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος του Π.Γ.Σ.

Ο Κώστας Παπαναστασίου προσέφερε όσο ελάχιστοι στον κλασσικό Αθλητισμό, και ήταν πάντα κοντά στους αθλητές. Οι άνθρωποι του Αθλητισμού, και ιδιαίτερα οι παλαιοί και νυν αθλητές και προπονητές του Πανελληνίου και όχι μόνο, οφείλουν να παραστούν

Δείτε το πρόγραμμα στο ημερολόγιο
Τα αποτελέσματα των αγώνων θα αναρτηθούν στο site του Συλλόγου www.panellinios-ac.gr
Τηλέφωνα επικοινωνίας : κ. Αντωνόπουλος 6947833185.

Ο Κωνσταντίνος Παπαναστασίου, διαπρεπής νομικός, ήταν ο εμπνευστής και θεμελιωτής του αθλητικού νόμου 75/75 και αυτός που θέσπισε τα κίνητρα για την άνευ εξετάσεων εισαγωγή πρωταθλητών στα ΑΕΙ. Στη διάρκεια της θητείας του στη ΓΓΑ θεμελιώθηκαν και άρχισαν να κατασκευάζονται το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και το Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Επίσης κατασκευάστηκαν πολλά κολυμβητήρια και κλειστά γυμναστήρια σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο Κωνσταντίνος Παπαναστασίου που γεννήθηκε στην Αθήνα από εύπορη οικογένεια το 1923, υπήρξε αθλητής του μήκους στον Παναθηναϊκό ΑΟ. Σε νεαρά ηλικία μάλιστα έγινε γεν. αρχηγός του συλλόγου. Η διαμάχη του όμως με τον τότε πρόεδρο του ΠΑΟ Απόστολο Νικολαίδη τον έφερε στην Κυψέλη, στον Πανελλήνιο ΓΣ, τον οποίο υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του, στις 9 Απριλίου 2002 μετά απο μάχη με την επάρατη νόσο.

Προηγούμενο άρθροΑγώνες Μάχης της Κρήτης (Χανιά)
Επόμενο άρθροΟ Ιωάννου απέκτησε site

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ