
Το Anhalt-Meeting διεξήχθη στις 8/9 στο Dessau με ορισμένες κορυφαίες παρουσίες (όπως Mihambo, Vetter) αλλά και ελληνική με τον Κώστα Φιλιππίδη.
Ο πρωταθλητής μας βελτίωσε τη φετινή του επίδοση που είχε πετύχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα -καθώς και κορυφαία στην Ελλάδα φέτος (->top2020). Πέρασε τα 5,60μ. με τη δεύτερη προσπάθεια, ενώ μετά προσπάθησε στα 5,70μ. και τελικά κατετάγη 4ος. Νικητής ήταν με 5,80μ. ο Piotr Lisek.
Η Malaika Mihambo μετά το εθνικό πρωτάθλημα έκανε τον δεύτερο αγώνα της φέτος στον ανοιχτό στο μήκος (έχει κάνει και ορισμένες κούρσες στα 100μ. όπως και τώρα μιάμιση ώρα πριν). Η Mihambo ήταν η πρώτη που ξεπέρασε στη σεζόν τα 7μ., καθώς σημείωσε 7,03μ. στην πέμπτη της προσπάθεια – και μάλιστα με μικρότερη φόρα. Στα 6,85μ. ήταν η Bekh και στα 6,72μ. η Mironchyk (που πριν τρεις ημέρες είχε κάνει 6,94μ.).
Ο Johannes Vetter που ερχόταν από την εντυπωσιακή εμφάνιση στο Chorzow, τώρα είχε καλύτερη βολή την τελευταία του στα 86,17μ. ενώ μόλις πριν ο Μολδαβός Mardare είχε ρίξει στα 84,41μ. απέχοντας 2εκ. από το εθνικό ρεκόρ του και προσωρινά είχε την πρωτοπορία.
Στο ύψος, το ουκρανικό δίδυμο Levchenko και Mahuchikh πέρασαν τα 1,96μ. με την πρώτη, δεν τα κατάφεραν στα 1,99μ.
H Λευκορωσίδα Elvira Herman έτρεξε σε 12.85 τα 100μ. εμπόδια.
Στα 100μ. σε 10.16 τερμάτισε ο Mudiyanselag από τη Σρι Λάνκα με τον Almas Deniz να ακολουθεί 2 εκατοστά μετά.