
Τρεις μήνες μετά το προηγούμενο (λόγω αναβολής) πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου, η διοργάνωση έγινε και πάλι-για 8η συνεχή χρονιά- στην Πηγή Τρικάλων, σε μια κάπως ανανεωμένη πίστα καθώς προστέθηκαν σε ορισμένα σημεία λοφάκια, κορμοί και άμμος, ενώ δεν έλειψε και η βροχή αυτή τη φορά.
-> αποτελέσματα
Στα 10χλμ ανδρών, ο Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας) με 29:43 κέρδισε για 3η συνεχή φορά και 4η συνολικά τη διοργάνωση. Ο Παναγιώτης Πετρουλάκης μια εβδομάδα μετά το νταμπλ στο πανελλήνιο κλειστού, ακολούθησε σε 30:01 και ο Γιώργος Σταμούλης ήταν με 30:09στην 3η θέση. Λίγο μετά ακολούθησε ο Δημήτρης Τσάκαλος που στο φίνις 4ος έναντι του Κωνσταντίνου Σταμούλη και 6ος ήταν ο νικητής τις προηγούμενες χρονιές στους Νέους, Νέστορας Κολιός. Πιο πίσω οι Πιτσώλης, Καραίσκος, Μίνος που ήταν και στο βάθρο του Μαραθωνίου, ενώ πλησιάζει και ο Ημιμαραθώνιος. Στο ομαδικό πρώτο σωματείο ο ΓΑΣ Ιλισσός.
Στα 8χλμ γυναικών η Αναστασία Μαρινάκου (Παναθηναικός) με 27:09 επανήλθε στις νίκες μετά το 2021&2022. Η Ανθή Κυριακοπούλου ήταν 2η με 27:45 και 3η η Γιώτα Βλαχάκη με 27:55. Η Ειρήνη Τσουπάκη, η Γζένη Παπαδημάτου και η Ματίνα Νούλα ήταν στις επόμενες θέσει. Στο ομαδικό την πρωτιά πήρε ο Παναθηναικός.
Φυσικά στη διοργάνωση δεν ήταν αρκετές-οι αξιόλογοι αθλητές μας που σπουδάζουν στις ΗΠΑ.
Στην κατηγορία των νέων, που έτρεξαν παράλληλα και έναν γύρο -2χλμ- λιγότερο, νικητές ήταν ο Νίκος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) και η Νάνσυ Κοκκορου (ΑΠΚ Νεάπολης) ενώ λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε η Μαρία Κάσσου.
Στην κατηγορία Κ20 πρώτευσαν ο Διονύσης Καψάλης που κι αυτός είναι αθλητής του ΓΑΣ Αγρινίου και η Δήμητρα Ντάσκα του τοπικού ΓΣ Τρικάλων.
Συην κατηγορία Κ18, ο Κωνσταντίνος Γόντικας νίκησε για λίγο τον συναθλητή του στον ΣΑΚΑ Γιάννη Μπιτούνη Μπιτούνη, ενώ η Ιουλιάννα Ρούσσου του ΓΣ Ηλιούπολης που ξεχώρισε με τα ρεκόρ Κ18 στον κλειστό στίβο ήταν και φέτος η νικήτρια.
Στην Κ16 κέρδισαν ο Νικηφόρος Χαλκης (ΓΣ Γλυφάδας) και η 14χρονη Χριστίνα Παντοστη (Σχ.Μωραίτη) που φαίνεται πως θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.
-> Νικητές πρωταθλημάτων ανωμάλου