Η Λεοντία Καλλένου “πέταξε” και πάλι και πέτυχε νέο Παγκύπριο ρεκόρ ανοικτού στίβου με 1.93μ., όσο και το απόλυτο ρεκόρ που πέτυχε φέτος στον κλειστό στίβο.

Η Καλλένου ήταν 2η στο Mississippi στους αγώνες της ΝΑ περιφέρειας του κολλεγιακού πρωταθλήματος (NCAA) ενώ απέχει πλέον 1 εκατοστό από το όριο του παγκοσμίου πρωταθλήματος αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά τα 1,93μ ο πήχυς πήγε στα 1,96μ, ύψος όπου δεν τα κατάφερε η Λεοντία σε αντίθεση με την Scheper που κέρδισε τον αγώνα.

Η Καλλένου φιλοδοξεί φυσικά να καταφέρει το όριο, όπως και να κερδίσει και φέτος τον τελικό του NCAA που γίνεται τον Ιούνιο στο Eugene.

Παγκύπριο ρεκόρ είχαμε και στη σφυροβολία, από τον Κώστα Σταθελάκο που έριξε 75,32μ στο φεστιβάλ ρίψεων στην Τρίπολη. Ο Σταθελάκος βελτίωσε το παγκύπριο ρεκόρ που κατείχε με 73,86μ., αλλά βελτίωσε και το ατομικό του καθώς είχε 74,38μ αγωνιζόμενος ακόμα για την Ελλάδα το 2011 (από το 2012 ρίχνει με την Κύπρο).
Ακόμη, η Σκεύη Θεοδώρου κέρδισε στις γυναίκες με 63,38μ.

Ένα άλλο παγκύπριο ρεκόρ, το 11.33 στα 100μ της Γρηγορίου, κινδύνεψε, καθώς στα Μάτσεια την Α΄ημέρα των αγώνων η Ραμόνα Παπαιωάννου τερμάτισε σε 11.29 αλλά με ευνοικό άνεμο κατά 0,6 πάνω από το επιτρεπτό όριο των 2μ/δευτερόλεπτο.
(->Αποτελέσματα)
Την Κυριακή γίνεται η Β’ ημέρα των αγώνων.
Επίσης, την Κυριακή αγωνίζεται στη Σαγκάη στον αγώνα Diamond League ο Απόστολος Παρέλλης

Προηγούμενο άρθροΦεστιβάλ Ρίψεων (Τρίπολη, 16/5)
Επόμενο άρθροΣτην κορυφή του κόσμου η Κυριακοπούλου (4,73 μ.) – Δεύτερη η Στεφανίδη (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ