Ένας διάδρομος 52 μέτρων, που στο τέλος του θα βρίσκεται το στρώμα. Και αρκετά μέτρα ψηλότερα ο πήχης, πάνω από τον οποίο θα «πετάνε» οι άλτες. Οπτικά, αυτός θα είναι ο αγωνιστικός χώρος που θα στηθεί στη Μαρίνα Φλοίσβου για το Athens Street Pole Vault. Πώς θα δημιουργηθεί όμως;

Ο διάδρομος πάνω στον οποίο θα τρέχουν οι αθλητές θα σχηματιστεί από πλαίσια διαστάσεων 2Χ1 μ., κατασκευασμένα από προφίλ αλουμινίου περιμετρικά και στο κάτω μέρος, ενώ η πάνω επιφάνειά τους είναι από ξύλο. Κάθε ένα από τα κομμάτια αυτού του «παζλ» ζυγίζει 32 κιλά, ενώ αντέχει επιβάρυνση 850 κιλών.

Όσο για τους στυλοβάτες και τη «σκάφη» στην οποία τοποθετεί ο αθλητής το κοντάρι για να «απογειωθεί», θα έχουν… φυτευτεί σε ειδικό πλαίσιο στο έδαφος, προκειμένου για μην κουνιούνται οι στυλοβάτες- και κατά συνέπεια ο πήχης- από τους κραδασμούς όταν θα τρέχουν οι αθλητές πριν από το άλμα και βέβαια για να μην μετακινείται η «σκάφη» όταν θα μπαίνει το κοντάρι.

Όλα αυτά βέβαια θα έχουν επίσημη πιστοποίηση, για να αναγνωρίζονται και οι επιδόσεις του μίτινγκ, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου πριν ξεκινήσουν οι προσπάθειες θα επιθεωρήσει την κατασκευή ο αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Προηγούμενο άρθρο«Ξηλώνεται» ο Gay –Επιστρέφει πριμ 500.000 δολαρίων πριν του τα ζητήσουν
Επόμενο άρθροΣοκ στην Ισπανία –Βρέθηκε νεκρός ο Yago Lamela

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ