Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ήταν συνεχώς τον τελευταίο καιρό οι επικείμενοι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες που αρχικά ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στην Καλλονή Λέσβου στις 26-27 Σεπτεμβρίου.

Μετά την αρχική ματαίωση επιχειρήθηκε να βρεθεί μερική λύση με την τέλεση των αγώνων στις 3 Οκτωβρίου στη Ρόδο, με λιγότερα αγωνίσματα και μικρότερο αριθμό παιδιών, βάσει της κατάταξης των σωματείων, αλλά τελικά ούτε αυτό κατέστη δυνατό.
Είναι η 3η φορά τα τελευταία 30 χρόνια -από την αναβίωση της διοργάνωσης που πρωτοέγινε το 1927- που δεν θα διεξαχθούν οι Αγώνες (δείτε το ιστορικό τους ->εδώ)

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ (δείτε ->εδώ) αλλά και αναλυτικά η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, που είναι η ακόλουθη :

«Για λόγους καθαρά ενημέρωσης του συνόλου των αθλητικών σωματείων στίβου του Αιγαίου, του κεντρικού ΣΕΓΑΣ που μας εμπιστεύτηκε τη διεξαγωγή των αγώνων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που ήταν ο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ και συνδιοργανωτής, και τέλος της φίλαθλης κοινής γνώμης του Αιγαιακου χώρου, κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

1. Οι φετινοί Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στη Καλλονή Λέσβου στις 26-27/09/2015. Η χρηματοδότηση της εκδήλωσης ήταν εξασφαλισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου με ένα ποσόν της τάξης των 65.000 ευρώ.

2. Ο Δήμος Λέσβου είχε αναλάβει τις επισκευαστικές εργασίες του σταδίου Καλλονής, πράγμα που τελικά δεν έγινε κατορθωτό.

3. Λίγες μέρες πριν τη προκήρυξη των εθνικών εκλογών, εντελώς αδικαιολόγητα και λειτουργώντας ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ η Γενική Γραμματεία Αιγαίου κοινοποίησε επιστολή στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου και τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ, με την οποία γνωστοποιούσε την απόφαση της για ΜΑΤΑΙΩΣΗ των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου 2015! Όλα τα σωματεία στίβου και ο κεντρικός ΣΕΓΑΣ αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση.

4. Ο κεντρικός ΣΕΓΑΣ, σε συνεννόηση με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδ/σου και τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποφάσισαν τη διεξαγωγή των αγώνων (για λόγους συνέχειας του θεσμού) στη Ρόδο με ημερομηνία τέλεσης την 3η Οκτωβρίου 2015.

Παράλληλα ζήτησαν την οικονομική κάλυψη των εξόδων μετακίνησης για τα σωματεία του Βορείου Αιγαίου από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου . Δυστυχώς κανείς από τους προαναφερθέντες φορείς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα. Ουσιαστικά οι αγώνες είχαν πλέον ως συνδιοργανωτές και χρηματοδότες τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το κεντρικό ΣΕΓΑΣ.

Η προσπάθεια μας να διοργανώσουμε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ αγώνες τελικά σκόνταψε στην άρνηση συμμετοχής των σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, ύστερα από απόφαση της Ένωσης, που κοινοποίησε σχετικό έγγραφο. με παρότρυνση μη συμμετοχής στα σωματεία μέλη της αφενός και αφετέρου στην έλλειψη ενδιαφέροντος της πλειονότητας των σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων για συμμετοχή (από τα δέκα ενεργά σωματεία δήλωσαν συμμέτοχη μονό τα τρία) .

Κλείνοντας θα πρέπει να εκφράσουμε τις ολόθερμες ευχαριστίες της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου προς την ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού),καθώς και του συνόλου των Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφέρειας για την αμέριστη υποστήριξη της στις προσπάθειες μας για τη συνέχεια ενός τριακονταετούς θεσμού”

Από την άλλη, να σημειωθεί ότι προετοιμάζονται οι αγώνες του ΑΟ Μυκόνου, τα “Δήλεια 2015” που θα διεξαχθούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και αναμένεται να είναι αναβαθμισμένοι.

Προηγούμενο άρθροΣΑΚΑ και Αμεινίας αγωνίστηκαν στη Λειρία σε Ε/Ν. Πρώτη η Μαλταμπέ στο ύψος
Επόμενο άρθροΣτο Βερολίνο για ρεκόρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ