Η Δέσποινα Ζαπουνίδου σε αγώνα βάδην που διεξήχθη στην Αγγλία τερμάτισε 2η με επίδοση 1.33.23 που είναι κάτω από το υψηλό όριο για το Πεκίνο ( 1.33.30 ). Αυτο ειναι κάτι που θα πονοκεφαλιάσει πολύ την ομοσπονδία και αυτό γιατί έχουμε :
1. Τσουμελέκα με υψηλό όριο 5 φορές και σίγουρη θέση 1.30.00 , η καλύτερη επίδοση
2. Ξυνού με υψηλό όριο μία φορά 1.33.03 και ένα αγώνα στα 1.33.36
3. Ζαπουνίδου, υψηλό όριο με 1.33.23
4. Παπαγιάννη από πέρυσι με υψηλό όριο 1.32.34

Προϋποθέσεις επίτευξης ορίων από segas.gr :

“Αν περισσότεροι από τρεις αθλητές-αθλήτριες πέτυχαν το υψηλό όριο συμμετοχής, τότε η επιλογή τους θα γίνει από τον Μέσο Όρο των δύο καλύτερων επιδόσεων, που θα έχουν επιτευχθεί στους προαναφερόμενους Αγώνες μέχρι τη τελική ημερομηνία δηλώσεως της Ομάδας (20/7/2008) και λαμβάνοντας υπ όψιν τις επιδόσεις τους σε αυτούς τους αγώνες μόνο για το 2008, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, κατά τις οποίες κάποιος από αυτούς πέτυχε υψηλή διάκριση (θέση στην 8αδα Παγκοσμίου πρωταθλήματος ή επίδοση στην 6αδα του κόσμου) την προηγούμενη χρονιά, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα λαμβάνεται υπ όψιν στον μέσο όρο και η καλύτερη επίδοση του 2007.”

Η ΕΠΥΑ αποφάσισε να γίνει αγώνας πρόκρισης μεταξύ αθλητριών του Βάδην που έχουν πιάσει το υψηλό όριο για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Ετσι μετά από ενέργειες και συνενόηση, έγινε αποδεκτό το αίτημα να αγωνιστούν στο Εθνικό Πρωτάθλημα της Ρουμανίας που θα γίνει στις 5 Ιουλίου στο Βουκουρέστι,η Αθηνά Παπαγιάννη και η Δέσποινα Ζαπουνίδου.

Εκτός Πεκίνου η Παπαγιάννη

Δεν θα μετάσχει στον αγώνα πρόκρισης η Αθηνά Παπαγιάννη για το τρίτο εισιτήριο του βάδην για το Πεκίνο, καθώς υπέστη μία φλεγμονή και ανέβασε πυρετό, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Δεν είναι σοβαρό το πρόβλημα που έχει, αλλά δεν θα αγωνιστεί στη Ρουμανία, κάτι που σημαίνει ότι η Δέσποινα Ζαπουνίδου θα είναι αυτή που θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με την Αθανασία Τσουμελέκα και την Ευαγγελία Ξυνού.

Ακυρώνεται οριστικά ο αγώνας πρόκρισης μεταξύ της Αθηνάς Παπαγιάννη και της Δέσποινας Ζαπουνίδου, καθώς η πρώτη δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Χθες έκανε παρακέντηση, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με μία φλεγμονή και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μετάσχει στο ρουμανικό πρωτάθλημα όπου θα αγωνιζόταν και η Ζαπουνίδου. Η τελευταία, έτσι, γλιτώνει την ταλαιπωρία ενός εξτρά αγώνα και θα πάει οριστικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου θα μετάσχει για πρώτη φορά σε μία μεγάλη διοργάνωση.
Θα είναι παρούσα μαζί με τη χρυσή ολυμπιονίκη της Αθήνας, Αθανασία Τσουμελέκα, αλλά και την Ευαγγελία Ξυνού, η οποία και αυτή θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση. Είναι σημαντικό για τη Ζαπουνίδου ότι θα αποφύγει την ταλαιπωρία ενός παραπάνω αγώνα, που θα την επιβαρύνει, και θα πάει να ρίξει το βάρος στη προετοιμασία της, ώστε να εμφανιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται για να έχει μία αξιοπρεπή εμφάνιση στην Κίνα.

Πηγή: goalday

Προηγούμενο άρθροΠιο ψηλά, πιο μακριά… η Γ’ ημέρα!
Επόμενο άρθροΕυρωπαϊκό Κύπελλο 2008