Στο Πεκίνο και η Σκεύη Θεοδώρου!

Η πρωταθλήτρια της σφυροβολίας Σκεύη Θεόδωρου, έγινε η έκτη αθλήτρια που εξασφάλισε το Ολυμπιακό όριο για το Πεκίνο. Η αθλήτρια του ΓΣΖ, λίγες μόνο μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για τη διεκδίκηση του ορίου, συμμετείχε προχθές στους Παγκύπριους Αγώνες παίδων – κορασίδων εκτός συναγωνισμού και πέτυχε τη μεγάλη βολή στα 68.05μ. Βολή που είναι κατά ένα μέτρο και πέντε εκατοστά μεγαλύτερη από το Ολυμπιακό όριο (67.00μ).

Η Θεόδωρου κατέρριψε έτσι και το παγκύπριο ρεκόρ που κατείχε η Έλενα Τελώνη με 65.04μ από τις 24 Ιουλίου 2003, επίδοση που πέτυχε τότε στην Αθήνα. Η Σκεύη εξασφάλισε το όριο με τη βολή στα 67.20μ, ενώ στην επόμενη ξεπέρασε και τα 68 μέτρα, επιτυγχάνοντας το εντυπωσιακό 68.05μ! Στους Παγκυπρίους Αγώνες σημείωσε βολή 64.98μ και κέρδισε την 1η θέση.

Η αθλήτρια μας θα μεταβεί στο Πεκίνο για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο μήνα, με τους Κυριάκο Ιωάννου στο ύψος, Ελένη Αρτυματά στα 200μ, Αλεξάνδρα Τσιήσιου στον ακοντισμό, Άλισα Καλλινίκου στα 400μ και Άννα Φοιτίδου στο επί κοντώ.

Σε αυτούς αναμένεται να προστεθεί και ο Μηνάς Αλοζίδης, ο οποίος απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα.

http://www.politis-sports.com/cgibin/hweb?-A=26678&-V=beijing2008

Προηγούμενο άρθροΒαλκανικό Α/Γ στο Αργος Ορεστικό
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Π/Κ Ελλάδος-Κύπρου (Λευκωσία)