ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
(ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΩΝ )

Βασικό κριτήριο θα είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τα Διεθνή Μήτιγκς, που θα διεξαχθούν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Γ είναι υποχρεωτική.

Η τελική επιλογή της ομάδας θα γίνει από την ΕΠ.Υ.Α και τον Τεχνικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (->όρια)
Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν όσοι αθλητές – αθλήτριες πετύχουν τα υψηλά όρια και μέχρι τρείς (3) ανά αγώνισμα.

Σε περίπτωση που δεν πετύχει κανένας αθλητής-αθλήτρια το υψηλό όριο στους Αγώνες θα συμμετάσχει ένας αθλητής-αθλήτρια, που θα έχει πετύχει το χαμηλό όριο.

Σε περίπτωση όπου το υψηλό όριο το έχει πετύχει ένας αθλητής – αθλήτρια και το χαμηλό ένας ή περισσότεροι αθλητές – αθλήτριες τότε θα συμμετέχει στους Αγώνες ένας αθλητής-αθλήτρια με το υψηλό όριο και ένας αθλητής – αθλήτρια με το χαμηλό όριο. Σαν δεύτεροι με χαμηλό όριο μπορούν να συμμετέχουν αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν ( 2009) έχουν πετύχει επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ενώ σε περίπτωση όπου το υψηλό όριο έχει επιτευχθεί από περισσότερους του ενός αθλητές-αθλήτριες δεν θα συμμετέχει στους Αγώνες αθλητής-αθλήτρια με το χαμηλό όριο, εκτός αθλητών/τριών οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν (2009) έχουν σημειώσει επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ειδικά για τα αγωνίσματα των 100μ. – 200μ. – 400μ. – 400μ.εμπόδια θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής τριών (3) αθλητών – αθλητριών με υψηλό ή χαμηλό όριο, εφόσον συμπεριλαμβάνονται στην Ομάδα των Σκυταλοδρομιών. Σχετικά με το αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου οι αθλητές – αθλήτριες θα πρέπει να έχουν πετύχει τα όρια το χρονικό διάστημα από 1/11/2009 μέχρι 16/5/2010 σε οποιοδήποτε Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο, που διεξάγεται υπό τις προϋποθέσεις τις οποίες θέτει η IAAF και η AIMS, ή είναι ενταγμένοι στα «ΚΑΛΑΝΤΑΡΙΑ» της IAAF, της AIMS και της ΕΑΑ και μετά από σχετική έγκριση της ΕΠ.Υ.Α. ΣΕΓΑΣ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 23 ΕΤΩΝ

Σε περίπτωση κατά την οποία κανένας αθλητής –αθλήτρια δεν έχει επιτύχει το χαμηλό η υψηλό όριο συμμετοχής, τότε θα μπορεί να συμμετέχει και ένας αθλητής αυτής της ηλικίας με την προϋπόθεση να πετύχει το σχετικό όριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και να έχει την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα σε αξιολογημένο αγώνα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Τα όρια πρόκρισης θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί σε έναν από τους παρακάτω αγώνες.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών
Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συνθέτων
Σε Διεθνή Μήτινγκ της IAAF και ΕΑΑ

Σε Ελληνικά Grad Prix Στίβου

Σε Διεθνή Μήτιγκ στην Ελλάδα, που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ

Επίσης τα όρια μπορούν να επιτευχθούν και στον κλειστό στίβο με την απαραίτητη όμως προϋπόθεση να επιβεβαιωθούν και κατά την διάρκεια των αγώνων στον ανοιχτό στίβο

Για τα αγωνίσματα του βάδην οι επιδόσεις θα πρέπει να επιτευχθούν σε Διεθνή Mήτινγκ της ΕΑΑ η της ΙΑΑF και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Βάδην.
Για την αναγνώριση των επιδόσεων σε Μήτιγκ της IAAF και της ΕΑΑ απαιτείται η προέγκριση της συμμετοχής των αθλητών – αθλητριών από την ΕΠ.Υ.Α. ΣΕΓΑΣ.

Επίσης όσοι αθλητές επιτυγχάνουν το όριο πρόκρισης θα υποβάλλονται ΑΜΕΣΑ σε έλεγχο ντόπινγκ .

Σε περίπτωση επίτευξης του υψηλού ορίου από περισσότερους από τρεις αθλητές-αθλήτριες ή του χαμηλού ορίου από περισσότερους του ενός αθλητή-αθλήτριας η Επιλογή θα γίνει από το Μέσο Όρο των δύο (2) καλύτερων επιδόσεων, που θα έχουν επιτευχθεί στους παραπάνω Αγώνες μέχρι τη τελική ημερομηνία δηλώσεως της Ομάδας (18 Ιουλίου 2010).

Για την επιλογή των αθλητών της 4Χ100 θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

1. κατ αρχήν αποτελούν μέλη της ομάδας αθλητές-αθλήτριες, των οποίων οι επιδόσεις τους, το 2010 ,είναι καλύτερες από 10.28 στα 100 μ ή 20.85 στα 200 στους άνδρες ,και για τις γυναίκες 11.37 στα 100 μ και 23.20 στα 200 μ.

2. οι υπόλοιποι υποψήφιοι αθλητές – αθλήτριες θα αγωνισθούν στο Μήτινγκ της Πάτρας, όπου και θα συμπληρωθούν οι υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις .

3. Η τελική επιλογή των αθλητών – αθλητριών που θα συμμετέχουν θα γίνει από τους υπεύθυνους προπονητές της σκυταλοδρομίας, σε συνεργασία με την ΕΠ.Υ.Α, οι οποίοι και θα έχουν την ευθύνη της συγκρότησης της Εθνικής Ομάδας.

Παράγοντες που θα ληφθούν υπ όψιν από τους υπεύθυνους προπονητές της Σκυταλοδρομίας είναι :

1.Η πετυχημένη συμμετοχή τους σε αγώνες Σκυταλοδρομίας κατά το παρελθόν

2.Η αγωνιστική κατάσταση των αθλητών στην περίοδο του ανοιχτού στίβου το 2010.

3.Από την ενεργό συμμετοχή – ενδιαφέρον του αθλητή – αθλήτριας στις προπονήσεις της σκυταλοδρομίας.

4.Από την ικανότητα αφομοίωσης των αλλαγών της σκυτάλης με μέγιστη ταχύτητα.

Για την επιλογή των αθλητών – αθλητριών της 4Χ400 θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
1. κατ αρχήν αποτελούν μέλη της ομάδας αθλητές οι οποίοι οι επιδόσεις τους είναι καλύτερες από 46.00 στα 400 μ ή 49.30 στα 400 εμπόδια στους άνδρες και για τις γυναίκες 53.00 στα 400 μ και 56.00 στα 400 εμπόδια

2. οι υπόλοιποι υποψήφιοι αθλητές – αθλήτριες θα αγωνισθούν στο Μήτινγκ της Πάτρας όπου και θα συμπληρωθούν οι υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις .

3. Η τελική επιλογή των αθλητών – αθλητριών που θα συμμετέχουν θα γίνει 4 ημέρες πριν την διεξαγωγή του προκριματικού αγώνα των Πανευρωπαϊκών αγώνων, όταν και θα διεξαχθεί αγώνας 350 μέτρων μεταξύ των αθλητών- αθλητριών που βρίσκονται στην αποστολή και δεν αγωνίσθηκαν σε ατομικό αγώνισμα στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες .Το αποτέλεσμα του προαναφερόμενου αγώνα θα είναι και το τελικό κριτήριο για την συγκρότηση της ομάδας ,αφού συνυπολογισθεί και η εμφάνιση των αθλητών – αθλητριών, που θα έχουν συμμετάσχει και σε ατομικό αγώνισμα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Τέλος ,σημειώνεται ότι η τελική επιλογή της ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα γίνει από την ΕΠ.Υ.Α μετά από εισήγηση του Τεχνικού Διευθυντή

απο ΣΕΓΑΣ

Προηγούμενο άρθροΠαιανία 6/2
Επόμενο άρθροΗμερίδα Παιανίας