Ικανοποιημένη με την ποινή που επιβλήθηκε στον Tyson Gay είναι, προφανώς, η Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ (WADA), για αυτό και δεν θα ασκήσει έφεση.

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία, η ποινή αποκλεισμού ενός έτους- για την οποία ασκήθηκε αυστηρή κριτική από πολλούς εξαιτίας της επιείκειας που έδειξαν οι Αμερικανοί στο σπρίντερ- συμβαδίζει με τον παγκόσμιο κώδικα αντιντόπινγκ.

Ο Gay είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένες ουσίες πέρυσι. Πριν από μερικές εβδομάδες, η αμερικανική υπηρεσία αντιντόπινγκ (USADA) αποφάσισε να του επιβάλει αποκλεισμό ενός έτους, που ισχύει όμως από τις 23 Ιουνίου του 2013, κάτι που σημαίνει ότι σε λίγες ημέρες μπορεί να επιστρέψει σε αγώνες. Παράλληλα, ο Gay επέστρεψε το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο που είχε κερδίσει το 2012 και σύμφωνα με την USADA έπεσε στα μαλακά και απέφυγε το διετή αποκλεισμό, επειδή συνεργάστηκε με τις αρχές.

«Έχοντας εξετάσει προσεκτικά το φάκελο της απόφασης, η WADA είναι ικανοποιημένη γιατί ο Tyson Gay έδωσε σημαντική βοήθεια στην USADA», ήταν η δήλωση της WADA, στο πρακτορείο Reuters. «Για αυτό το λόγο δεν θα κάνουμε έφεση στην απόφαση της USADA, γιατί συμβαδίζει με τον παγκόσμιο κώδικα αντι-ντόπινγκ», ανέφερε ακόμη η υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Lamine Diack, είχε δηλώσει υποστηρικτής του κώδικα της WADA που επιτρέπει την επιβολή μειωμένων ποινών στους αθλητές που βοηθούν τις υπηρεσίες αντι-ντόπινγκ, κάτι που είχε χαρακτηρίσει ως χρήσιμο όπλο ενάντια σε αυτή τη μάστιγα.

Προηγούμενο άρθρο3α Γιτάνεια, Ηγουμενίτσα (1/6/2014)
Επόμενο άρθροΗ μητέρα των μαχών στο ύψος –Τα… μαχητικά μαζεύονται πάνω από τη Ρώμη την Πέμπτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ