Ένας παγκόσμιος τίτλος είναι- σαφώς- μεγάλη υπόθεση. Δεύτερος διαδοχικός είναι ακόμη σπουδαιότερη ιστορία. Αλλά κάποιοι είναι… εθισμένοι στο χρυσό. Και σκοπεύουν να πάρουν τη… δόση τους και στο Σόποτ.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα βρεθούν υπερασπιστές του τίτλου που κατέκτησαν στην Κωνσταντινούπολη το 2012- συνολικά δώδεκα άτομα- θα αγωνιστούν παγκόσμιοι πρωταθλητές του καλοκαιριού που φιλοδοξούν να συνεχίσουν το σερί, αλλά θα δώσουν και τρεις που θέλουν να γράψουν ιστορία. Γιατί θέλουν να φύγουν από την Πολωνία με τον τρίτο διαδοχικό παγκόσμιο τίτλο.

Όλα αυτά τα στατιστικά έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Την Valerie Adams, τη σφαιροβόλο που τα έχει κάνει… όλα. Η Νεοζηλανδή δεν θα υπερασπιστεί απλά τον παγκόσμιο τίτλο του 2012, αλλά διεκδικεί τον τρίτο διαδοχικό. Επίτευγμα που φιλοδοξούν να πετύχουν τόσο ο Bernard Lagat στα 3.000 μ., όσο και η Veronica Campbell Brown στα 60 μέτρα.

Από τους αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, οι μισοί θα απουσιάσουν. Ανάμεσά τους ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο Renaud Lavillenie που βέβαια τραυματίστηκε, αλλά και η Yelena Isinbayeva που πλέον έχει μυαλό μόνο για το μωρό που περιμένει.

Από εκείνους όμως που θα βρεθούν στο Σόποτ για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, τρεις ενδιάμεσα κέρδισαν και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του περασμένου καλοκαιριού. Είναι- εννοείται- η Adams στη σφαιροβολία, ο Mohammed Aman στα 800 μ. και ο Ashton Eaton που πάει στην Πολωνία όχι μόνο για να κερδίσει το χρυσό, αλλά και για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στο έπταθλο όπως έχει δηλώσει.

Προηγούμενο άρθροΑπό το δίζυγο, στο δρόμο –Ο Βασίλης Τσολακίδης θα πάρει μέρος στο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»
Επόμενο άρθροΨάχνει φανέλα ο Robles –Αναζητά χώρα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ