Έχουν παράπονα. Έχουν αιτήματα. Και οργανώνονται για να διεκδικήσουν. Ή τουλάχιστον προσπαθούν. Όλα αυτά οι προπονητές, που προσπαθούν να πείσουν τους συναδέλφους τους πως έχουν ανάγκη την ενότητα προκειμένου να πετύχουν τις αλλαγές που επιθυμούν.

Την Πέμπτη το βράδυ είχε δοθεί το δεύτερο ραντεβού για τους ομοσπονδιακούς και σωματειακούς προπονητές. Η προσέλευση όμως ήταν απογοητευτική, όπως παραδέχθηκαν και κάποιοι από τους παρευρισκόμενους, καθώς παρουσιάστηκαν περίπου δέκα άτομα. Όσοι βρέθηκαν εκεί- και κάποιοι συνάδελφοί τους που επικοινώνησαν τηλεφωνικά- αποφάσισαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τετάρτη. Εκείνη την ημέρα ουσιαστικά θα καταγράψουν επίσημα τα αιτήματά τους προς τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και θα αποφασίσουν πώς θα κινηθούν για να τα διεκδικήσουν.

Κοινή συνισταμένη των σκέψεών τους είναι η εντύπωση που τους δίνει η συμπεριφορά της ομοσπονδίας πως απαξιώνεται ο προπονητής και ο αθλητής. Αυτό που τονίζουν είναι πως το ζήτημα δεν αφορά μόνο την καθυστέρηση στην καταβολή του μισθού τους. «Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον σε τι στάδια κάνουμε προπόνηση, πού θα πάμε προετοιμασία», λέει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Παπαχρήστος. «Άλλο παράδειγμα είναι τα μίτινγκ, τα οποία χρηματοδοτεί η ομοσπονδία και οι διοργανωτές τους πληρώνουν απευθείας τους ξένους αθλητές και χρωστούν 2-3 χρόνια πριμ των Ελλήνων. Δεν είναι για το ποσό, αλλά για την συμπεριφορά», προσθέτει.

Μία από τις ιδέες που συζητήθηκαν στη συγκέντρωση είναι να ζητηθεί από τη διοίκηση να αποταμιεύεται το 10% όλων των εσόδων του ΣΕΓΑΣ για αποκλειστική διάθεση για τις ανάγκες του υψηλού αθλητισμού. Τα αιτήματα θα καταγραφούν επίσημα στη συγκέντρωση της ερχόμενης Τετάρτης.

Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα με νίκη για Bolt… ή μήπως όχι; (video)
Επόμενο άρθροΏρα για διασυλλογικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ