Οι προϋποθέσεις εισαγωγής διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, τα απαιτούμενα προς υποβολή δικαιολογητικά, ο τρόπος και χρόνος υποβολής τους (1-10 Σεπτεμβρίου), καθώς και οι σχετικές λεπτομέρειες της διαδικασίας ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας – και κατά βάση είναι όπως είχαν τροποποιηθεί το 2013, για αθλητές που πέτυχαν διάκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες (θερινούς ή χειμερινούς αλλά και Νεότητας), Παγκόσμια ή Πανευρωπαικά πρωταθλήματα καθώς και άλλους αγώνες; Μεσογειακούς, Μαθητικούς Παγκόσμιους και Πανελλήνιους, Πανελλήνιους Α/Γ και Νέων, Ε/Ν, Π/Κ.

Η 6αδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η 6αδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Α/Γ ή Ε/Ν και η 3αδα σε Πανευρωπαικό Α/Γ ή Νέων ή Ε/Ν δίνει εισαγωγή σε οποιοδήποτε Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος των Α.Ε.Ι.
Επίσης, η 7η-8η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η 3αδα σε Ολυμπιακούς Νεότητας, η 7η8η σε παγκόσμιο Α/Γ ή Ε/Ν, η 3αδα σε παγκόσμιο Π/Κ και η 3αδα σε Παγκόσμιο Σχολικό, καθώς και η 4η-8η θέση σε Πανευρωπαικό Α/Γ ή Νέων ή Ε/Ν δίνει εισαγωγή σε ΤΕΦΑΑ και προσάυξηση για τμηματα ΑΕΙ.
Ακόμη, μεγάλη προσαύξηση για ΤΕΦΑΑ και μικρότερη για ΑΕΙ δίνουν άλλες θέσεις στις μεγάλες διοργανώσεις καθώς και η 3αδα σε πανελλήνιο πρωτάθλημα – και σχολικό.

-> Εγκύκλιος / πληροφορίες

Δείτε και -> Εισαγωγή αθλητών στην Γ’βάθμια εκπαίδευση

Η Ανακοίνωση από το Υπουργείο:

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η έκδοση της με αρ. πρωτ. Φ.151/139436/Α5/31-08-2016 εγκυκλίου (ΑΔΑ: 7K7Φ4653ΠΣ-Ζ89) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017», στην οποία αναφέρονται οι προϋποθέσεις εισαγωγής αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, τα απαιτούμενα προς υποβολή δικαιολογητικά, ο τρόπος και χρόνος υποβολής τους, καθώς και οι σχετικές λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι προς εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 αθλητές καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά την εν λόγω εγκύκλιο και, εφόσον υπάγονται στην κατηγορία των αθλητών, οφείλουν να εκτυπώσουν και να συμπληρώσουν το υπόδειγμα της αίτησης (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄ της εγκυκλίου) και το υπόδειγμα της υπεύθυνης δήλωσης (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ της εγκυκλίου) και μαζί με τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά να τα αποστείλουν, ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τη 10η Σεπτεμβρίου έτους 2016 (10η Σεπτεμβρίου καταληκτική ημερομηνία ταχυδρομικής σήμανσης), αποκλειστικά και μόνο στη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Υπουργείου, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την Επιτροπή Επιλογής Αθλητών, στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση:

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων
Ανδρέα Παπανδρέου 37
Τ.Κ. 15180 – Μαρούσι
Γραφείο 0091
«Επιτροπή Επιλογής Αθλητών»

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια κλάση στη Ζυρίχη – και επικοντώ και στο σταθμό
Επόμενο άρθροΤρίτη η Στεφανίδη στον …σταθμό της Ζυρίχης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ