Η προθεσμία για την επίτευξη των ορίων και τις δηλώσεις για το Πανευρωπαικό στη Ζυρίχη λήγει επίσημα στις 3 Αυγούστου, όμως για τις σκυταλοδρομίες η οριακή ημερομηνία ήταν η 27η Ιουλίου. Έως τότε (ισχύουν και του 2013) λογίζονται οι καλύτερες 2 επιδόσεις σε αγώνες που πληρούσαν τα κριτήρια (με 3 τουλάχιστον εθνικές ομάδες) και οι 15 καλύτερες ομάδες συν τη διοργανώτρια χώρα παίρνουν την πρόκριση.

Στα 4χ100μ γυναικών, στην 11η θέση βρίσκεται η ελληνική ομάδα με τις επιδόσεις της από το Ευρωπαικό Ομάδων στο Tallinn, που είχε τρέξει στις εκτός συναγωνισμού σειρές την προηγούμενη των αγώνων σε 44.24 (με Γάτου, Πεσιρίδου, Φέρρα, Μπελιμπασάκη) και είχε κερδίσει την επόμενη τον αγώνα σε 44.38 (με Γάτου, Κοκλώνη, Φέρρα, Μπελιμπασάκη). Η ομάδα μάλιστα από Σάββατο θα συγκεντρωθεί στην Αθήνα και θα κάνει κοινή προετοιμασία και στις αλλαγές, σε ΟΑΚΑ και Αγ.Κοσμά. Πιθανότερη σύνθεση είναι κατα σειρά: Γάτου, Μπελιμπασάκη, Φέρρα, Κοκλώνη, όμως είναι κάτι που θα δοκιμαστεί και θα αποφασιστεί με τον κο Ευαγγελόπουλο.

Στη 17η θέση βρίσκεται η ομάδα της Κύπρου -με 44.79 κι εθνικό ρεκόρ από τους Μεσογειακούς του 2013 (Ανδρέου, Παπαιωάννου, Κυριακίδου, Αρτυματά) και 45.11 στο Ευρωπαικό ομάδων φέτος (Ανδρέου, Ο.Φωτοπούλου, Παπαιωάννου, Αρτυματά) που χάνει τη συμμετοχή για συνολικά 8 εκατοστά από τις Σλοβένες.
Υπάρχει βέβαια ένα μικρό ενδεχόμενο κάποια ομάδα να απέσυρε τη συμμετοχή της και να αντικατασταθεί, στις 4 Αυγούστου θα γίνουν όλα γνωστά.

Οι ομάδες που αποτελούν τη 16αδα στην 4χ100μ γυναικών είναι κατά σειρά επίδοσης οι:
Γερμανία, Ουκρανία, Ολλανδία, Μ.Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Ελβετία, Πολωνία, Ιταλία, Τσεχία, Ελλάδα, Φινλανδία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Σλοβενία.

Στα 4χ100μ ανδρών η 16αδα είναι: Μ.Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ουκρανία, Πολωνία, Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία, Σουηδία, Ελβετία, Τσεχία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Λιθουανία, Εσθονία (με την Ελλάδα 21η)
Στα 4χ400μ ανδρών: Μ.Βρετανία, Ρωσία, Βέλγιο, Πολωνία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία, Ουκρανία, Τουρκία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Κροατία, Ελβετία, Σερβία (με την Ελλάδα 20η)
Στα 4χ400μ γυναικών: Ρωσία, Μ.Βρετανία, Γαλλία, Πολωνία, Ουκρανία, Ιταλία, Ρουμανία, Τσεχία, Γερμανία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Νορβηγία, Λιθουανία, Ολλανδία, Φινλανδία, ενώ 16η είναι η Σουηδία αλλά τη θέση της την παίρνει η Ελβετία (η Ελλάδα είναι στην 29η θέση)

Προηγούμενο άρθροΠρόκριση για δισκοβόλους και Καλλένου, Παναγή στη Γλασκώβη. 7ος ο Σταθελάκος και 10ος ο Πουρσανίδης
Επόμενο άρθροΜε 93 αλλά χωρίς τον Παρολυμπιονίκη Rehm η Γερμανία στη Ζυρίχη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ