Από τη ΓΓΑ εκδόθηκαν στις 16/6 επικαιροποιημένες οδηγίες για την άθληση – προπονήσεις – αγώνες.

-> Οδηγίες για την άθληση

Για τη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων συνεχίζει να ισχύει για ομάδες έως 6 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή ή οικογένειες (συζύγους/συμβιούντες και τέκνα) και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης όπου ο για τον στίβος αναφέρεται περιορισμός έως 120 άτομα, αθλητές και αθλούμενοι, συνολικά, εντός της ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης.

Προπονήσεις αθλητών & αγώνες

Για προπονήσεις αθλητών σωματείων, για τα στάδια στίβου το ανώτερο όριο ανέβηκε στα 150 άτομα (εντός του σταδίου)
Ως προς τις προπονήσεις για τα αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας (που ανήκει ο στίβος) εξακολουθεί να μην προβλέπεται υποχρεωτικό test.

Ως προς τους αγώνες χρειάζεται PCR ή Rapid test εντός 48h, αντί 24h που ήταν για το rapid, που ωστόσο συστήνεται να γίνεται την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο.

Το ίδιο ισχύει και για εκτός Σταδίου διοργανώσεις, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων αθλούμενων 300 άτομα, ανά block εκκίνησης έως 50 άτομα και τμηματικές εκκινήσεις των block με χρονική απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 10 λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση προαπαιτείται η υποβολή υγειονομικού πρωτοκόλλου για τη διοργάνωση στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. προς έγκριση, ενώ δεν επιτρέπεται ακόμα η παρουσία θεατών.
(Στις κερκίδες μπορούν να βρίσκονται μόνο αθλητές, συντελεστές του αγώνα και ελάχιστοι προσκεκλημένοι με διαπίστευση.

Αναφέρεται πως για τις περιπτώσεις ανήλικων αθλητών που διενεργούν τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) σε κλιμάκια του ΕΟΔΥ, θα προβλεφθεί διαδικασία μέσω ΚΕΠ για τη λήψη Βεβαίωσης αποτελέσματος και θα ανακοινωθούν νεότερα επί του θέματος τις προσεχείς μέρες όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τα σωματεία θα πρέπει να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στην αθλητική εγκατάσταση με τα ωράρια προπόνησης.

Ακαδημίες

Για τις Ακαδημίες συνεχίζει να επιτρέπεται η λειτουργία για όλες τις ηλικίες παιδιών, που προσδιορίζονται ως ανήλικοι αθλούμενοι χωρίς δελτίο αθλητή, σε γκρουπ έως 10 παιδιών

Θα πρέπει να προσκομίζεται η δήλωση αποτελέσματος του self test από το τεστ στο οποίο υποβάλλονται τα παιδιά για το σχολείο σε εβδομαδιαία βάση – και αναμένεται να εξακολουθήσει να χρειάζεται το self test και με κλειστά τα σχολεία.

-> Οδηγίες Ακαδημιών

Προηγούμενο άρθροΦιλοθέη: Ψηλά οι υψίστριες, όριο η Κουτσούκη – DNS η Στεφανίδη λόγω αέρα
Επόμενο άρθροΔιασυλλογικό Κ16 (όμιλοι) 2ο μέρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ